Republica Moldova spera in ajutorul UE: Vrem liniste cu toate tarile, nu am discutat aspectul militar

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 15:34
2154 citiri
Republica Moldova spera in ajutorul UE: Vrem liniste cu toate tarile, nu am discutat aspectul militar

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, si-a exprimat convingerea ca liderii Uniunii Europene vor sustine semnarea cat mai curand cu putinta a Acordului de Asociere dintre tara sa si UE.

"Sper ca in privinta R. Moldova nu se va expune doar dl. Basescu, dar vom avea sustinere si din partea Uniunii Europene, in aspiratiile noastre de a semna cat mai curand posibil Acordul de Asociere.

Sunt increzator ca, pe parcurs, Federatia Rusa isi va schimba pozitia, luand in consideratie criticile care vin din partea UE si a SUA si a Romaniei inclusiv", a declarat liderul de la Chisinau, inaintea reuniunii Consiliului European, de joi si vineri, la care va participa si presedintele Traian Basescu.

Basescu: Va exista si un pas urmator al Rusiei. Voi ridica problema la Consiliul European

Declaratiile presedintelui moldovean au fost facute, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa comuna sustinuta impreuna cu seful statului roman.

"Dupa parafarea Acordului, ni s-a spus ca R. Moldova a indeplinit toate conditiile, au ramas niste probleme tehnice care trebuie indeplinite. Expertii UE sunt de acord ca se poate acest proces de grabit sau de accelerat. Sunt convins ca maine (joi - n.red.) se va lua o decizie pozitiva in ce priveste R. Moldova", a mai spus Timofti.

Transnistria cere alipirea la Rusia: Republica Moldova reactioneaza

De asemenea, intrebat ce alte masuri asteapta R. Moldova de la Romania, cu exceptia sprijinului anuntat de partea romana fata de integrarea in Uniunea Europeana, liderul de la Chisinau a raspuns: "Aspectul militar nu l-am discutat. Nu este de competenta UE. Avem alte prerogative, asta este cel principal"

"Eu cer in primul rand si sper ca va fi acceptata cerinta, de a fi sustinuti in acest moment dificil pentru R. Moldova, in toate aspectele de asociere si de apropiere cu UE", a spus Nicolae Timofti.

Transnistria cere alipirea la Rusia: Timofti vine in Romania sa se vada cu Basescu

Presedintele R. Moldova a explicat ca tara sa si Romania au convenit asupra necesitatii impulsionarii procesului de integrare europeana a R. Moldova, adaugand ca autoritatile moldovene solicita UE "sa li se ofere o perspectiva clara de aderare la spatiul comunitar".

Nicolae Timofti a spus insa ca tara sa are relatii economice in volum destul de mare cu Federatia Rusa si ca doreste sa pastreze acele relatii.

"Vrem sa pastram acea liniste si cu Ucraina, si cu Rusia si cu toate tarile si mai cu seama cu Romania. Suntem o tara mica, nu putem sa emitem pretentii. Sa asiguram o securitate in limitele posibilitatii", a mai afirmat liderul de la Chisinau.

R.Moldova si Georgia au parafat Acordul de Asociere cu UE. Iurie Leanca: Traim un moment istoric

Marti, Vocea Rusiei a anuntat ca presedintele Sovietului Suprem al Transnistriei, Mihail Burla, i-a cerut presedintelui Dumei de Stat a Rusiei sa ia in considerare elaborarea unei legi care sa permita Transnistriei alipirea la Federatia Rusa, dupa ce, in aceeasi zi, presedintele rus Vladimir Putin a semnat legea prin care a fost anexat "statul independent Crimeea".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Timofti Moldova sustinere UE, #Timofti Moldova Acord Asociere, #Timofti Moldova integrare UE , #Moldova
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
La toti cei din zona le tremura nadragii dupa exercitiul de forta al