Rogozin, la Chisinau si Tiraspol de "ziua independentei" Transnistriei

Joi, 22 August 2013, ora 14:45
1431 citiri
Rogozin, la Chisinau si Tiraspol de "ziua independentei" Transnistriei

Vicepresedintele rus, Dmitri Rogozin, ajunge la Chisinau pe 2 septembrie si, potrivit unor rapoarte, si la Tiraspol, tocmai in ziua in care asa-zisa republica transnistreana isi sarbatoreste independenta de R. Moldova.

Presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, a confirmat ca Rogozin "va avea discutii pe 2 septembrie cu ministrul Economiei, Valeriu Lazar, in cadrul Comisiei moldo-ruse de cooperare economica. Este o platforma buna aceasta comisie. Trebuie sa ne asiguram ca sunt eliminate barierele in relatiile comerciale cu Rusia", scrie Jurnal de Chisinau.

Nu se cunosc alte detalii ale vizitei lui Rogozin la Chisinau, insa presa din stanga Nistrului a titrat ca Rogozin va veni la Tiraspol tot pe 2 septembrie. Acesta, trimis special al presedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, va participa la festivitatile prilejuite de asa-zisa zi a independentei, proclamata de separatisti in urma cu 23 de ani.

Dmitri Rogozin a vizitat Chisinaul si Tiraspolul si pe 9 mai. Aflat atunci intr-o vizita privata, Dmitri Rogozin nu a avut nicio problema sa urce pe scena din Piata Marii Adunari Nationale, unde Ambasada Federatiei Ruse a organizat Editia 2013 a Festivalului "Cantecele credintei, sperantei si iubirii - Victoria 68".

Rogozin a iesit in fata multimii urand sanatate tuturor veteranilor si felicitandu-i pe moldoveni "cu ocazia Zilei Victoriei". "Suntem liberi azi, traim azi datorita lor, celor care au luptat pentru liberatate. Le doresc sanatate veteranilor care sunt prezenti in PMAN. Voi fi fericit daca Moldova va sarbatori in fiecare an asa ca astazi aceasta zi mare care ne uneste", a mentionat acesta. Luarea sa de pozitie a generat tensiuni deoarece 9 mai a fost odinioara mare sarbatoare sovietica, insa in zilele noastre Guvernul moldovean a ales sa comemoreze eroii cazuti pentru independenta tarii si multi tineri sarbatoresc Ziua Europei.

Oficialul rus s-a mai evidentiat in Moldova si prin unele declaratii jignitoare la adresa autoritatilor de la Chisinau, comparand tara cu un "cotet de gaini".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dmitri Rogozin Moldova, #Rogozin Transnistria , #Moldova