Rusia aplica taxe vamale la importurile din Moldova

Vineri, 01 August 2014, ora 08:48
2413 citiri
Rusia aplica taxe vamale la importurile din Moldova

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat dispozitia privind aplicarea taxelor vamale la importul marfurilor din Republica Moldova. Taxele vor fi aplicate pentru 19 pozitii tarifare, iar Ministerul de Externe de la Moscova urmeaza sa anunte autoritatile de la Chisinau despre noile reglementari in comertul bilateral.

Dispozitia autoritatilor de la Moscova privind aplicarea taxelor vamale la importul marfurilor din Moldova va intra in vigoare dupa 30 de zile de la publicare, informeaza Publika.

Saptamana trecuta, Ministerul rus al Dezvoltarii Economice a elaborat un proiect de hotarare privind anularea taxei zero la importul produselor din R. Moldova, inclusiv la carne, vinuri, fructe si cereale.

Rusia penalizeaza si mai mult R. Moldova: nu mai importa conserve de fructe si legume

Interdictiile aplicate de Rusia fostelor tari satelit ale URSS, mai ales cand apar disensiuni legate de viziunea diferita in legatura cu orientarea europeana, sunt frecvente.

De-a lungul timpului, Republicii Moldova i s-au mai interzis exporturile de vinuri. O alta masura dureroasa o reprezinta interdictiile de pe piata muncii din Rusia aplicate muncitorilor moldoveni.

Rusia pedepseste Moldova: Taxe la carne, legume, fructe, vin si cereale

Moscova a avertizat in urma cu ceva timp autoritatile de la Chisinau ca va lua masuri dupa ratificarea de catre Republica Moldova a Acordului de Asociere la Uniunea Europeana.

Schimburile comerciale dintre Rusia si Moldova au fost pana acum reglementate prin acordul privind zona de liber schimb in cadrul CSI.

Rusia, noua lovitura pentru R. Moldova: Dupa vin si fructe, embargou si pe legume

Decizia de a interzice exportul anumitor produse din carne din Moldova a fost anuntata chiar in ziua ratificarii Acordului de Asociere UE-Moldova de catre Parlamentul Republicii Moldova, la 2 iulie.

Anul trecut, Rusia a interzis complet importul de vinuri din Republica Moldova.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rusia taxe import Moldova, #Rusia importuri Moldova , #Moldova