Rusia trimite observatori la alegerile din Republica Moldova

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 00:08
3212 citiri
Rusia trimite observatori la alegerile din Republica Moldova
Foto: Euractiv

Comisia Electorala Centrala (CEC) a Rusiei a anuntat ca va trimite observatori sa monitorizeze alegerile parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 noiembrie.

Anuntul a fost facut vineri de presedintele CEC, Vladimir Ciurov.

"O delegatie de observatori condusa de membrul CEC Evgheni Koliusin va merge in Moldova", a spus Ciurov, raspunzand unei intrebari adresate de agentia Itar-Tass.

In luna octombrie, opozitia moldoveana a cerut ca autoritatile sa creasca numarul de sectii de vot in Rusia, unde se afla majoritatea imigrantilor, a spus liderul Partidului Socialist, Igor Dodon.

Moscova acuza Curtea Constitutionala a Moldovei: Nu permite decat directia integrarii europene

In Moscova sunt deschise doar trei sectii de votare, aici lucrand circa 500.000 de cetateni moldoveni, potrivit lui Dodon, care spune ca numarul este insuficient, avand in vedere ca doar 3.000 de persoane pot vota intr-o singura sectie.

Liderul socialist a dat exemplul Italiei, unde traiesc 250.000 de cetateni moldoveni, insa vor fi deschise 25 de sectii de vot. In toata Rusia vor fi 15 sectii de vot, pentru 700.000 de cetateni moldoveni aflati in aceasta tara.

Socialistii considera ca, pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 30 noiembrie, ar trebui deschise cel putin 250 de sectii de votare. Sondajele de opinie arata ca socialistii au sanse mari sa ajunga in Parlamentul moldovean, dupa alegerile legislative.

Decizie surprinzatoare a Rusiei in legatura cu cetatenii din R. Moldova

La jumatatea lunii octombrie, Curtea Constitutionala din Republica Moldova a stabilit ca legea in vigoare permite ca partidele politice care sprijina aderarea tarii la Uniunea Vamala Eurasiatica, formata din Rusia, Belarus, Armenia si Kazahstan, sa fie interzise.

Atunci, Igor Dodon, a acuzat ca astfel judecatorii Curtii declara neconstitutionala orice abordare politica ce nu urmeaza cursul "integrarii europene".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#observatori rusi alegeri Moldova, #alegeri parlamentare Moldova , #Moldova
Comentarii