Sute de tineri basarabeni vor cere Unirea la Cotroceni. Ce va face presedintele?

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 08:22
5632 citiri
Sute de tineri basarabeni vor cere Unirea la Cotroceni. Ce va face presedintele?
Foto: Platforma Unionista Actiunea 2012

Sute de tineri din Republica Moldova au trecut sambata dimineata granita ilegitima stabilita pe Prut. Acestia au parcurs pe jos distanta de la Chisinau si pana la Ungheni, intr-un gest simbolic prin care se doreste a se atrage atentia asupra necesitatii Reunirii celor doua state romanesti.

Duminica trecuta, in cadrul unei Marii Adunari Nationale de la Chisinau, basarabenii au cerut Unire.

Cu o escala in Iasi sambata seara, acestia s-au imbarcat in Trenul Unirii si au plecat spre Bucuresti duminica dimineata.

Mars pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova, duminica, la Bucuresti

La ora 14.00 delegatia din Republica Moldova va ajunge in Piata Universitatii din Bucuresti. In acest loc li se vor alatura mii de Bucuresteni si impreuna vor merge la Palatul Cotroceni pentru a prezenta mesajul romanilor de dincolo de Prut.

In campania electorala actualul presedinte a fost destul de rezervat in a lansa proiecte de tara, dar a fost ferm pe un lucru: daca moldovenii vor cere Unirea atunci o vor avea.

Acum sute de tineri din Republica Moldova au pornit spre Bucuresti, iar duminica dupa-amiaza vor bate la portile Palatului Cotroceni.

Momentul este de o sensibilitate aparte deoarece presedintele Romaniei poate sa isi joace in mod corect rolul si sa le deschisa poarta sau poate sa fuga de responsabilitatile impuse de popor si sa se dea plecat de acasa, spre rusinea noastra, a tuturor.

Trei din patru romani sustin reunirea celor doua state romanesti, mandat pe care l-au transmis mai departe presedintelui ales, Klaus Iohannis. Maine vom afla de la Cotroceni daca avem un presedinte al Tuturor Romanilor, dar este un clasic presedinte al grupurilor de interese ce vizeaza banul public.

Dincolo de reactia politica insa un lucru este clar: romanii de pe cele doua maluri ale Prutului isi doresc Reunirea. Ramane sa vedem cine isi va asuma un loc in istorie.

Lulea Marius Dorin

Centrul pentru Cultura, Istorie si Educatie,

Platforma Unionista Actiunea 2012

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Moldova unire Romania Iohannis, #moldoveni mars Romania, #romani Trenul Unirii, #Platforma Unionista Actiunea 2012 Trenul Unirii , #Moldova