Tensiunile continua la Chisinau: Protestatarii raman in strada pana pica Guvernul

Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 13:17
2614 citiri
Tensiunile continua la Chisinau: Protestatarii raman in strada pana pica Guvernul
Foto: captura video Twitter/Lidia Pedro

Protestele fata de investirea Guvernului Pavel Filip continua si vineri la Chisinau, pentru a treia zi, dupa ce la manifestatiile trecute au avut loc ciocniri violente intre fortele de ordine si oamenii iesiti in strada.

Protestatarii cer anularea investirii noului Executiv si alegeri anticipate. Manifestantii s-au adunat, vineri, in fata Parlamentului din Chisinau si au blocat bulevardul Stefan ce Mare. Oamenii au strigat lozinci precum "Unire moldoveni" si "Jos mafia!", transmite Timpul.

Haos la Chisinau: Recomandarile Rusiei pentru Occident

Rusia reactioneaza la haosul din Chisinau

Multimea este condusa si de aceasta data, printre altii, de liderii opozitiei proruse Renato Usatii si Igor Dodon.

"Suntem obligati sa scoatem tara din mana celor ce se ascund ca sabolanii, care in miez de noapte se duc la Timofti. Nici un Plahotniuc, niciun gandac nu are dreptul sa ne ia ce ne-a mai ramas", a declarat Renati Usatii.

Dupa ce au manifestat la Parlament, demonstrantii si-au continuat protestul in Piata Marii Adunari Nationale (PMAN) din centru Chisinaului. Ulterior, oamenii au pornit spre Curtea Constitutionala, pentru a cere un raspuns la sesizarea depusa joi cu privirea la anularea votului acordat de catre Parlament Executivului condus de Pavel Filip.

Multimea a anuntat ca isi va muta protestul in fata Presedintiei, apoi la televiziunea publica.

Vasile Nastase, reprezentantul Platformei Demnitate si Adevar, care ia, de asemenea, parte la miting, a aratat ca protestatarii vor ramane in strada pana cand se va anunta ce vor decide deputatii cu privire la anularea investirii Guvernului. In functie de raspunsul primit, liderii Platformei DA vor anunta daca manifestatia continua sau nu.

Mesajul lui Iohannis pentru noul Guvern de la Chisinau

Incepand cu ora 12:00 s-a intrunit noua majoritate parlamentara, pentru a dezbate revendicarile protestatarilor.

Investirea Guvernului Filip, miercuri seara, a declansat un amplu protest la Parlamentul din Chisinau, care a degenerat in ciocniri violente intre protestatari si fortele de ordine.

Haos la Chisinau: Guvernul a depus juramantul in secret, la miez de noapte

Dupa bataile de strada de la Chisinau, protestatarii sunt invitati la discutii in Parlament

Zeci de oameni au intrat cu forta in cladirea Parlamentului, insa in scurt timp au fost evacuati de scutieri. Peste 30 de persoane au fost ranite in urma confruntarilor, printre care 27 de politisti.

Mii de persoane au iesit in strada si joi la Chisinau, insa de aceasta data nu au mai avut loc incidente violente.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#proteste Moldova, #proteste chisinau, #proteste Moldova Guvern , #Moldova