Un partid din Moldova revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei

Miercuri, 20 August 2014, ora 22:33
10323 citiri
Un partid din Moldova revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei
Foto: Patriot.md

Membrii partidului Patriotii Moldovei revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei, despre care spun ca au apartinut Moldovei Mari - Principatul Moldovei.

Acestia au lansat saptamana trecuta o declaratie intitulata "despre restitutirea teritoriului legal al Republicii Moldova", postata in limba rusa pe site-ul Patriot.md.

Prin aceasta declaratie se "condamna puternic" actiunile actualului guvern al Republicii Moldova, aratand ca puterea de la Chisinau este responsabila pentru "toate consecintele dezastruoase" care sunt posibile din cauza unor politici care sunt numite antinationale, antistatale si iresponsabile.

Patriotii Moldovei acuza Romania de genocid

Reprezentantii partidului fac referie si la semnarea Acordului de Asociere al R. Moldova cu Uniunea Europeana, in context aducand in atentia autoritatilor de la Chisinau, organizatiilor internationale pentru respectarea drepturilor omului si guvernelor straine sa urmareasca respectarea legilor si normelor internationale.

Partidul Patriotii Moldovei mai transmite, bazandu-se pe mai multe conventii si reglementari internationale din ultimii 65 de ani, ca Moldova are dreptul la revendicari legale privind teritoriile detinute anterior, despre care se arata ca au fost "cedate pe nedrept" Romaniei si Ucrainei.

Membrii partidului arata ca aduc aceasta chestiune in discutie intr-o perioada in care cele doua tari vecine au devenit "state neprietenoase" in relatia cu interesele si drepturile majoritatii populatiei din Republica Moldova.

Deputat gagauz: Avem oameni tineri, care stiu sa tina arma in maini, vom muri pe pamantul nostru

Nu in ultimul rand, reprezentantii Patriotilor Moldovei atentioneaza ca, daca declaratia nu este luata in considerare de actualul guvern de la Chisinau si daca nu se iau masuri pentru restituirile pretinse ale respectivelor teritorii, acest lucru ar insemna ca Guvernul nu actioneaza in interesul statului moldovean si al poporului sau.

F.N.

#Patriotii Moldovei revendica Romania, #Moldova revendicari teritoriale Romania, #Moldova revendicari teritoriale Ucraina , #Moldova