Ziare.com

Un partid din Moldova revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei

Miercuri, 20 August 2014, ora 22:33

   

Un partid din Moldova revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei
Membrii partidului Patriotii Moldovei revendica teritorii ale Romaniei si Ucrainei, despre care spun ca au apartinut Moldovei Mari - Principatul Moldovei.

Acestia au lansat saptamana trecuta o declaratie intitulata "despre restitutirea teritoriului legal al Republicii Moldova", postata in limba rusa pe site-ul Patriot.md.

Prin aceasta declaratie se "condamna puternic" actiunile actualului guvern al Republicii Moldova, aratand ca puterea de la Chisinau este responsabila pentru "toate consecintele dezastruoase" care sunt posibile din cauza unor politici care sunt numite antinationale, antistatale si iresponsabile.

Patriotii Moldovei acuza Romania de genocid

Reprezentantii partidului fac referie si la semnarea Acordului de Asociere al R. Moldova cu Uniunea Europeana, in context aducand in atentia autoritatilor de la Chisinau, organizatiilor internationale pentru respectarea drepturilor omului si guvernelor straine sa urmareasca respectarea legilor si normelor internationale.

Partidul Patriotii Moldovei mai transmite, bazandu-se pe mai multe conventii si reglementari internationale din ultimii 65 de ani, ca Moldova are dreptul la revendicari legale privind teritoriile detinute anterior, despre care se arata ca au fost "cedate pe nedrept" Romaniei si Ucrainei.

Membrii partidului arata ca aduc aceasta chestiune in discutie intr-o perioada in care cele doua tari vecine au devenit "state neprietenoase" in relatia cu interesele si drepturile majoritatii populatiei din Republica Moldova.

Deputat gagauz: Avem oameni tineri, care stiu sa tina arma in maini, vom muri pe pamantul nostru

Nu in ultimul rand, reprezentantii Patriotilor Moldovei atentioneaza ca, daca declaratia nu este luata in considerare de actualul guvern de la Chisinau si daca nu se iau masuri pentru restituirile pretinse ale respectivelor teritorii, acest lucru ar insemna ca Guvernul nu actioneaza in interesul statului moldovean si al poporului sau.

F.N.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9069 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sunt astia patrioti ai Moldovei

cum sunt eu al Rusiei. Pai sa treaca Prutul, sa vina sa ia Moldova noastra...
Astia sunt rusi travestiti care o cauta cu lumanarea din ordinul lui Putin. De fapt, joaca la intimidare, sunt lesinati de foame si fac valuri. Dar cainii latra, ursul merge!

P.S. Daca as fi presedinte de tara si m-ar ataca rusul, as adopta tactica lui Scipio Africanul. Cu "luptatoare" nedetestabile de radar, m-as duce la Moscova si i-as lovi drept in frunte, la ei acasa. Pe Putin l-as "intepa" primul, sa-i trimit in degringolada ca pe albinele fara regina! Sa le vezi atunci vitejia...cu casele daramate, familiile distruse si capitala transformata in moloz. Praful si pulberea s-ar alege intr-o confruntare serioasa si la scara mare, cu armamentul asta sofisticat din ziua de azi. Am muri si noi fireste, dar mai ales ei care sunt atat de numerosi si de iubitori de votca bauta la terasa...

 

Da domnu RaduP

numai ca d-alea nedetestabile e greu de gasit.Acum merg cele incompatibile la detest.

rusia este de vina

rusia plateste banii grei pentru a indeparta R. Moldova de Romania, UE, NATO. rusia si Republica Moldova TREBUIE sa stie ca acum tara noastra NU mai este chiar singura : are in spate si Uniunea Europeana, SUA. Si tarile latine ne pot ajuta in lupta cu rusia si rusofonii (din R. Moldova) care nu vor sa invete limba romana.

Mai patrioti 'treceti Prutul' (inapoi) ca capitala Moldovei e la

Suciava nu la Chisinev.
Mai demult era la Baia dar nea Fane a preferat 'orasul'.

 

Sunt curios ce pozitie au vizavi de Tighina. O vor sau n-o vor?

Asta spune multe cu privire la afiliatie...

 

Membrii partidului arata ca aduc aceasta chestiune in discutie...

...intr-o perioada in care cele doua tari vecine au devenit "state neprietenoase"!
Adica "neprietenoase" cu Rusia, ca pana acum nu se punea problema!
Doamne ce javre, incredibil ce gunoaie umane a lasat in urma URSS!

 

Tu, personal, esti un exemplu cras de asfel de ramasita dupa

colapsul ocupatiei sovietice si dezmembrarea statului sovietic.

Un mancurt, un tradator al neamului romanesc.

Un partid care miroase

de la o posta a kaghebeu.

 

Nimic nou

este o teza cunoscuta. Interesant ca Moldova istorica revendicata nu are granita pe Nistru (!?). Ca pun problema Bucovinei de nord si judetelor din sud este foarte bine. Evident in cauza este odiversiune ruseascacare urmareste slabirea guvernului RM.

 

Nimic nou

tema refacerii statalitatii Moldovei istorice a fost recurent vehiculata. Interesant este ca harta nu plaseaza granita estica pe Nistru. Faptul ca pune in discutie readucerea in patrimoniu a sudului Basarabiei si Bucovinei de nord, poate fi util.Deschide o discutie. Cert in cauza este o diversiune ruseasca menita sa slabeasca pozitia guvernului RM si sa genereze ostilitati ion Romania.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor