Victoria Nuland: Relatiile R. Moldova cu SUA, mai puternice ca oricand

Luni, 31 Martie 2014, ora 07:55
1497 citiri
Victoria Nuland: Relatiile R. Moldova cu SUA, mai puternice ca oricand
Foto: guardianlv.com

Asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a declarat, duminica, in cadrul intrevederilor avute la Chisinau, ca relatiile dintre Republica Moldova si Statele Unite ale Americii sunt in prezent "mai puternice ca oricand"

Victoria Nuland a dat asigurari, in cadrul intrevederii cu presedintele Nicolae Timofti, ca SUA raman angajate plenar in sustinerea aspiratiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper si democratic in cadrul unei Europe unite.

Aceasta l-a informat pe presedintele Timofti ca SUA au in vedere sa intensifice programele de dezvoltare destinate diferitelor domenii din Republica Moldova, potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale de la Chisinau.

Inalt oficial american, in vizita la Chisinau

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politica din regiune si eforturile pe care le intreprinde comunitatea internationala pentru detensionarea situatiei create. Nicolae Timofti si Victoria Nuland au facut un schimb de pareri despre evolutiile din regiunea transnistreana si eficienta formatului de negocieri 5+2.

Victoria Nuland a discutat si cu premierul Iurie Leanca despre relatiile bilaterale, sprijinul american in efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreana si evolutiile regionale, potrivit unui comunicat remis de Guvern.

Leanca a mentionat ca vizita Victoriei Nuland se inscrie perfect in Dialogul Strategic dintre SUA si Republica Moldova pe care l-a lansat la inceputul lunii martie, la Washington, impreuna cu secretarul de stat american, John Kerry.

Partile au abordat si aspecte ce vizeaza asistenta din partea guvernului american pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparenta si mai eficienta.

Asistentul pentru Afaceri Europene si Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a fost insotita in vizita sa in Republica Moldova de adjunctul asistentului secretarului Apararii al SUA, Evelyn Farkas, si de directorul pentru politici, planificare si parteneriat in cadrul Comandamentului Fortelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victoria Nuland relatii Moldova, #relatii SUA Republica Moldova, #Victoria Nuland vizita Chisinau , #Moldova