Ziare.com

Voronin avertizeaza ca PCRM nu va recunoaste presedintele ales de Parlament

Vineri, 09 Martie 2012, ora 18:20

   

Voronin avertizeaza ca PCRM nu va recunoaste presedintele ales de Parlament
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a avertizat ca partidul sau nu va recunoaste un eventual presedinte pe care il va desemna actuala coalitie de la guvernare de la Chisinau.

El a precizat ca PCRM nu va inainta niciun candidat la presedintie si nu se va intoarce in Parlamentul "nelegitim".

"Nu sunt informat despre acesti candidati. Acest Parlament nu are dreptul sa mai aleaga presedintele, sa activeze. El are dreptul sa ia ultima decizie - de a numi data alegerilor anticipate. Noi ii vom ajuta sa ia aceasta decizie cat mai curand", a spus Voronin.

Liderul comunist a explicat ca deputatii PCRM nu vor face parte nici din comisia speciala pentru alegerea sefului statului, unde le-au revenit patru fotolii.

Voronin a catalogat demiterea deputatului comunist, Artur Resetnicov, din functia de vicepresedinte al Parlamentului drept o razbunare a AIE.

AIE urmeaza sa anunte cine este candidatul la fotoliul de presedinte, dupa ce Parlamentul a stabilit ca alegerea sefului statului va avea loc in 16 martie.

PCRM a demarat actiuni de protest, declarand ca vor sta in strada pana cand AIE isi va da demisia si va fi stabilita data alegerilor anticipate.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 711 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor