Zi istorica pentru R. Moldova - Parlamentul a ratificat Acordul de Asociere cu UE

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 14:58
3653 citiri
Zi istorica pentru R. Moldova - Parlamentul a ratificat Acordul de Asociere cu UE

Parlamentul Republicii Moldova a ratificat, miercuri, Acordul de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana. 59 de deputati au votat pentru si si-au anuntat votul de la tribuna centrala a Parlamentului.

Impotriva au votat socialistii condusi de Igor Dodon si deputatul PCRM, Grigore Petrenco, singurul comunist prezent la sedinta, scrie Jurnal de Chisinau.

"Acest Acord este un bilet pentru viitor, dar de noi toti depinde daca si cat de repede acest viitor va deveni realitate. Si chiar daca inca nu am dus la bun sfarsit tot ceea ce ne-am propus, astazi, prin aceasta asociere la Uniunea Europeana, am indeplinit un angajament istoric", a declarat premierul Iurie Leanca.

Zi istorica pentru Chisinau: "Moldova revine acasa, in Europa!"

Presedintele Nicolae Timofti a declarat ca urmatorul pas este ca Republica Moldova sa primeasca perspectiva de aderare la UE. "De acest vot depinde viitorul tarii noastre. Peste ani istoria va consemna faptul ca ati indeplini vointa poporului, ca ati facut ceea ce trebuia sa facem mai demult. Urmeaza o perioada responabila de implementare a angajamentelor. Suntem pe o cale buna si nu ne vom opri la jumatate. Urmatorul pas este sa primim perspectiva de aderare la UE. Traiasca Moldova in Uniunea Europeana", a spus seful statului.

Ratificarea Acordului a avut loc in conditiile in care, in fata Parlamentului, s-au strans, inca de dimineata, mii de moldoveni din toata tara, veniti pentru momentul istoric.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles. Documentul creeaza un cadru de cooperare intre R. Moldova si statele membre UE si va duce la modernizarea tarii.

Cea mai importanta componenta a Acordului de Asociere este crearea Zonei de Liber Schimb si anularea tuturor tarifelor vamale la import, ceea ce va duce la ieftinirea produselor importate, scaderea preturilor la produsele de consum, dar si la cresterea competitivitatii producatorilor autohtoni.

Expertii estimeaza o crestere economica de 6,4%, o crestere a importurilor cu 6%, si a exporturilor cu 11,3%. U

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Peste 450.000 de elevi vor primi zilnic o masă caldă. Ciolacu a anunțat aprobarea programului naţional ”Masă sănătoasă”
Marcel Ciolacu, premierul României a anunţat, miercuri, 28 februarie, că Guvernul aprobă în şedinţă lista celor peste 1.200 de unităţi şcolare din toată ţara unde asigură Programul...
#Moldova ratificare Acord UE, #Moldova Acord Asociere UE , #Moldova