Extremistul olandez Geert Wilders ataca Europa

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 22:07
2586 citiri
Extremistul olandez Geert Wilders ataca Europa
Foto: Pohdiaries

Extremistul olandez de dreapta Geert Wilders, cunoscut pentru retorica anti-Islam, si-a schimbat discursul si s-a indreptat catre Europa.

Wilders a refuzat de curand sa sustina un program de austeritate in Olanda, spunand ca nu se va pleca in fata dictatelor de la Bruxelles, arata EU Business.

"Pierderea suveranitatii si a nu mai fi stapan in propria tara. Acestea sunt temele care se integreaza perfect in ideologia sa", a spus analistul politic Bert van den Braak, in privinta extremistului.

Analistul a adaugat ca aceste puncte din discursurile lui Wilders sunt binecunoscute si era nevoie ca politicianul sa vina cu ceva nou.

Geert Wilders se afla sub protectia constanta a politiei, in urma campaniei sale de amploare impotriva Islamului, cand a cerut interzicerea valului si a Coranului. Olandezul a fost achitat intr-un proces in care a fost acuzat de ura rasiala.

Sondajele pentru alegerile din Olanda, de pe 12 septembrie, arata ca PVV, partidul condus de Wilders, ar putea ramane al treilea cel mai puternic partid politic din tara.

Intr-o schimbare relativ recenta de discurs, Geert Wilders insista ca Bulgaria si Romania sa fie date afara din UE.

Dupa ce a vazut ca tema "musulmanilor dusmani" a cam apus, Wilders incearca sa-si inspaimante conationalii cu "fiorosii est-europeni".

Extremistii olandezi: Romanii si bulgarii sa fie exclusi din UE

Geert Wilders stie cum sa hraneasca sentimentele de teama ale conationalilor si sa creeze o fizionomie a inamicului invizibil. Ani la rand, atacurile lui au fost indreptate asupra musulmanilor. Probabil ca aceasta tema si-a epuizat resursele si, drept consecinta, conform sondajelor de opinie, partidul lui Wilders va pierde foarte multi votanti la alegerile parlamentare din 12 septembrie.

"De la 1 ianurie 2014, bulgarii si romanii nu vor mai avea nevoie de permis de munca pentru Olanda. In tara noastra vor veni cu sutele de mii. Daca e barbat, ministrul Muncii trebuie sa aiba grija ca granitele tarii noastre sa ramana inchise pentru bulgari si romani si dupa 2014. Il somez sa faca intocmai", a spus Wilders.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Olanda Geert Wilders extremist, #Olanda Wilders atac Romania, #Olanda Wilders Europa Est , #Olanda