Peste 10.000 de slovaci au iesit in strada in Bratislava

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 20:59

   

Peste 10.000 de slovaci au iesit in strada in Bratislava
Circa 10.000 de slovaci au manifestat sambata la Bratislava impotriva coruptiei la nivel inalt, cerand condamnarea politicienilor corupti.

Oamenii s-au adunat in centrul capitalei si au strigat "tradare", dupa care au aruncat cu banane si oua in cladirile guvernamentale, informeaza Reuters.

Proteste au avut loc si in alte sapte orase, iar oamenii au iesit in strada in fiecare saptamana din decembrie anul trecut, dupa izbucnirea unui scandal de coruptie, relateaza Bloomberg.

Scandalul a fost declansat de un dosar cu nume de cod Gorilla, publicat pe Internet, care arata ca exista legaturi intre anumiti oameni de afaceri si politicieni.

Dosarul mai arata ca au existat intelegeri privind unele companii controlate de stat in mandatul fostului premier Mikulas Dzurinda, actualul ministru de Externe.

Conform sondajelor, sprijinul pentru partidul aflat la guvernare, SDKU, a ajuns pana la un nivel de doar 8,2%, in timp ce Opozitia ar castiga alegerile cu un scor de peste 40%.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1626 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ALTERNANTZA
rank 4
Altzii care incep sa se trezeasca!
Destul de tarziu!
Comentariu inadecvat
darnic00
rank 5
ALTERNANTZA
Sper ca nu ati avut in vedere palidele noastre paranghelii stradale, considerate de opitimisti mitinguri sau demonstratii de protest. Da, slovacii au iesit in strada in numar de 10 mii, fiind ca populatie sub jumatatea populatiei Romaniei. La noi un miting echivalent ar fi trebuit sa aiba minim 20 de mii de participanti. Iar la noi, in toate cele 60 de orase, revendicate de USL ca fiind locuri in care romanii au iesit in strada, abia se obtine insumat cifra de 1000, maxim 2000 de participanti. Deci nu este corect sa ne comparam cu altii, pentru ca noi jucam in alta divizie.
omuldinpekin
rank 3
Altii da, tu niciodata!
.
barabula
rank 5
anonymus
noul manipulator mondial? sau o alta forma de manifestare a anarhistilor, illuminati sau mai stiu eu cine?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor