Revelion printre blindate, mitraliere si soldati, in marile orase ale lumii

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 13:15
6313 citiri
Revelion printre blindate, mitraliere si soldati, in marile orase ale lumii
Foto: Pixabay

Capitalele europene si alte mari orase se pregatesc de festivitatile de Anul Nou cu masuri sporite de securitate, dupa atacul terorist de la targul de Craciun din Berlin comis de un refugiat tunisian in numele Statului Islamic si soldat cu 12 morti.

In Berlin, pentru a se asigura ca nu se repeta cosmarul de la targul de Craciun, cand un camion a intrat in forta in multimea de oameni, autoritatile au luat masuri extreme. Zona Pariser Platz din fata Portii Brandenburg, unde va avea loc petrecerea de Revelion, a fost securizata cu parapete de beton, flancate de vehicule bilndate, scrie Reuters.

Pe strazi vor patrula 1.700 de politisti si jandarmi, in special in zona in care sunt programate festivitatile pentru noaptea dintre ani.

"Sunt luate toate masurile pentru prevenirea unui posibil atac", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei din Berlin, Thomas Neuendorf, care a adaugat ca unii agenti vor fi dotati cu mitraliere, o practica neobisnuita pentru Politia germana.

Germania intareste masurile de securitate pentru noaptea de Anul Nou, de teama unor noi atacuri

La Koln, in vestul Germaniei, unde sute de femei au fost agresate sexual la petrecerea de Revelion de anul trecut, autoritatile au montat noi camere de supraveghere pentru a monitoriza situatia din zona.

In Frankfurt, unde se afla Banca Centrala Europeana si cel mai mare aeroport al Germaniei, peste 600 de politisti vor fi in strada, de doua ori mai multi decat in 2015.

In Austria, la Viena, Politia a oferit femeilor peste 1.000 de alarme de buzunar, in incercarea de a evita incidente similare celor din Koln.

In Italia, la Roma, peste 1.000 de ofiteri vor patrula pe strazi in noaptea dintre ani, in special in zona Circus Maximus si pe podurile de peste raul Tibru, arata CNN.

Accesul masinilor pe poduri va fi restrictionat si vor fi amplasate bariere in jurul zonelor de petrecere. De asemenea, fortele de securitate vor patrula cu mitraliere in apropierea obietivelor turistice cum ar fi Colosseumul.

La Milano, unde politistii l-au impuscat mortal pe autorul atentatului de la targul de Craciun din Berlin, autoritatile au amenajat filtre de securitate in zona pietei principale.

La Bruxelles, oras lovit de atacurile teroriste coordonate din martie, cu 34 de morti si sute de raniti, primarul intentiona sa anuleze artificiile de Revelion, insa in cele din urma a decis sa le pastreze.

In Spania, la Madrid, Politia va trimite pe strazi 1.600 de agenti in plus in weekendul acesta si va instala filtre de control la intrarea in zona festivitatilor.

Masuri speciale de Revelion la Madrid: Atacurile teroriste ca cele de la Berlin si Nisa nu vor fi posibile

La Paris va fi o desfasurare impresionanta de forte. Peste 10.300 de politisti, jandarmi, soldati si pompieri se vor afla in zone turistice precum Turnul Eiffel, Arcul de Triumf si Muzeul Luvru.

Securitatea va fi maxima si pe celebrul boulevard Champs-Elysees, unde peste 600.000 de oameni sunt asteptati sa vada spectacolul de artificii. Aducem aminte ca Parisul a fost lovit in noembrie 2015 de cele mai sangeroase atentate teroriste din istoria sa, cu 130 de morti si sute de raniti.

De asemenea, pe tot teritoriul Frantei vor fi desfasurati in total peste 90.000 de politisti si soldati puternic inarmati.

La Londra, festivitatile de Anul Nou vor fi supravegheate de peste 3.000 de politisti si, pentru prima data, Politia Transporturilor va trimite in metrouri ofiteri inarmati, relateaza The Independent.

Si americanii sporesc masurile de securitate cu ocazia petrecerilor de Revelion. De exemplu, la New York, in celebra Times Square se asteapta ca peste doua milioane de persoane sa isi petreaca noaptea dintre ani, asa ca aproximativ 7.000 de politisti se vor afla la datorie, noteaza The Guardian.

"Ca urmare a atacurilor teroriste din Nisa si Berlin, am sporit masurile de securitate", a declarat seful Politiei din New York, Carlos Gomez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#masuri securitate Revelion UE, #atacuri teroriste Revelion , #orase Europa