Ziare.com

Mandatul Poloniei la presedintia UE, un succes - oficial guvernamental

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 18:25

   

Mandatul Poloniei la presedintia UE, un succes - oficial guvernamental
Statele comunitare considera un succes presedintia semestriala a Uniunii Europene detinuta de Polonia in partea a doua a anului 2011, sustine Mikolaj Dowgielewicz, ministrul polonez de Externe.

Totodata, oficialul guvernamental a mai precizat ca, potrivit sondajelor de opinie, 68% dintre polonezi interpreteaza intr-o lumina pozitiva activitatea autoritatilor de la Varsovia in cadrul mandatului in fruntea UE, care se incheie la 31 decembrie, informeaza thenews.pl

In cele sase luni cat Polonia a detinut presedintia UE au fost promovate 54 de acte legislative si s-au organizat circa 400 de evenimente culturale pe zece capitale distiuncte.

Potrivit analistului Karel Lannoo de la Centrul European pentru Studii Politice din Bruxelles, cele mai mari succese diplomatice ale Poloniei in mandatul detinut in fruntea UE sunt incheierea negocierilor privind pachetul de reforme economice si apelul la unitate in cadrul Uniunii.

Presedintia rotativa a Uniunii Europene va fi preluata la 1 ianurie 2012 de catre Danemarca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1303 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Polonia, un model de succes

Nu numai mandatul Poloniei la presidentia UE a fost un succes. Modelul economic si politic al Poloniei in UE este de asemenea de mare succes. Polonia are inca o economie stabila cu toata criza economica mondiala. Felicitari polonezilor!

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor