Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fostul premier al Poloniei neaga ca Putin i-ar fi oferit o bucata din Ucraina

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 13:36
2084 citiri
Fostul premier al Poloniei neaga ca Putin i-ar fi oferit o bucata din Ucraina

Fostul premier polonez, Donald Tusk, a negat, vineri, ca presedintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi propus sa imparta Ucraina.

Fostul ministru polonez de Externe, Radek Sikorski, a facut aceasta afirmatie intr-un interviu publicat de o sursa americana duminica si a declansat un scandal in Polonia, unde observatorii spun ca diplomatul a adus daune imaginii tarii. Sikorski a dezmintit la scurt timp ca ar fi facut afirmatiile scandaloase, spunand ca declaratiile sale off the record au fost interpretate gresit de ziaristi, scrie AP.

Intr-un interviu acordat unui post de radio, Tusk a negat ca Putin i-ar fi oferit o bucata din Ucraina. "In niciuna dintre intalnirile cu presedintele Putin nu s-a facut o asemenea propunere", a spus Tusk.

Acesta a continuat aratand ca, probabil, Sikorski a ramas cu aceasta impresie dupa remarcile facute de Putin la summitul NATO din Bucuresti din 2008. Putin a afirmat atunci ca Ucraina este un stat artificial si ca Rusia are interese acolo.

"Intreaga poveste arata ca memoria oamenilor da uneori rateuri", a mai spus Tusk, care l-a laudat pe Sikorski, pe care il considera unul dintre cei mai talentati politicieni ai tarii. Tusk si-a exprimat speranta ca acest "interviu nefericit" sa nu puna capat carierei politice a actualului sef al parlamentului polonez.

Putin le-ar fi propus polonezilor inca din 2008 sa imparta Ucraina UPDATE

Fostul ministru polonez de Externe a declarat pentru o revista americana ca Putin "voia sa devenim participanti la impartirea Ucrainei".

"A fost unul din primele lucruri pe care Putin le-a spus premierului meu, Donald Tusk, cand a vizitat Moscova", a povestit Sikorski despre intalnirea dintre Tusk si Putin din februarie 2008.

"A spus ca Ucraina este o tara artificiala si Liov este un oras polonez si de ce sa nu rezolvam impreuna problema", a continuat sa povesteasca Sikorski.

Solutia lui Jirinovski: Basarabia si Bucovina sa revina Romaniei, iar Transnistria Rusiei

Kremlinul a replicat ca spusele lui Sikorski sunt o "soparla" introdusa in discutie pentru a distrage atentia de la lucruri mai importante.

Ulterior, Sikorski a revenit asupra declaratiilor. El a scris pe Twitter ca vorbele sale "au fost gresit interpretate" si discutia cu publicatia americana nu a fost autorizata pentru publicare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Tusk neaga impartire Ucraina, #Polonia impartire Ucraina Rusia , #Polonia