Ziare.com

Fratele lui Kaczynski se indoieste de Rusia: Inregistrarile "cutiilor negre", falsuri?

Joi, 03 Iunie 2010, ora 21:35

   

Fratele lui Kaczynski se indoieste de Rusia: Inregistrarile "cutiilor negre", falsuri?
Partea rusa a inlocuit stenograma transcrierii "cutiilor negre" ale avionului presedintelui Lech Kaczynski si Polonia a primit astfel la 31 mai cu totul alt document, a declarat joi colonelul polonez de aviatie Bartosz Stroinski, unul din expertii care au fost la Moscova si au participat la descifrare.

Potrivit expertului polonez, citat de newsru.com, in copia stenogramei, primita de Varsovia, nu exista semnatura sa, cu toate ca el a semnat documentul in capitala rusa. In afara de aceasta, stenograma, publicata la Varsovia la 1 iunie, este datata 2 mai, iar el a vizat documentul mai devreme.

Bartosz Stroinski a pilotat avionul Tu-154, cu trei zile inainte de prabusirea aeronavei prezidentiale, cand la bordul aparatului s-a aflat premierul polonez Donald Tursk, care s-a deplasat la Katyn, la invitatia omolgului sau rus Vladimir Putin.

Contrar afirmatiilor colonelului Stroinski, ministrul polonez de Interne Jerzy Miller a declarat miercuri seara ca societatea poloneza nu ar trebui sa manifeste neincredere fata de Rusia in ceea ce priveste ancheta prabusirii avionului Tu-154 al presedintelui Lech Kaczynski la 10 aprilie langa Smolensk (vestul Rusiei).

El a spus ca Moscova a predat transcriptul integral al discutiei din carlinga avionului, negand speculatiile potrivit carora partea rusa ar dispune de o transcriere mai completa, iar ceea ce a pus la dispozitia Varsoviei ar fi o versiune trunchiata.

Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui defunct, a declarat de asemenea miercuri ca nu manifesta nicio incredere in ancheta efectuata de partea rusa privind catastrofa aeriana de langa Smolensk.

"Nimic nu rezulta 'din stenograme, nimic nu este clar' si mai ales nu sunt clare cauzele care au dus la accident", a declarat Jaroslaw Kaczynski la postul de radio polonez RMF.

Rusia a predat luni, 31 mai, Poloniei copii dupa inregistrarile cutiilor negre, precum si originalele stenogramelor dialogului dintre membrii echipajului. A doua zi, Varsovia a decis sa le publice, documentele aparand pe site-ul Ministerului de Interne www.mswia.gov.pl.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1726 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

somn ușor, somn ușooor, somn ușooooor....voi cei fără duh

Nu mai interesează pe nimeni acest subiect spinos !
La ce bun ? Cine vrea să știe adevărul ? In niciun caz cei care dorm somnul cel de mo.arte chiar și atunci cand este vorba de viața lor și a copiilor lor.
Ne miră de ce trăim un coșmar ? Nu din cauza liderilor neocomuniști, ci din cauza poporeanului lipsit de orice anticorp.
Nu aș pleca din țară din cauza sărăciei, ci din cauza sărăciei cu duhul ! Mă consolează insă un singur detaliu : la alții e mai rău !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor