Magazin online de jucarii sexuale pentru catolicii din Polonia, succes neasteptat

Autor: Ana Ilie
Marti, 21 Februarie 2012, ora 20:55
2439 citiri

Alcovul Marital, un magazin online de jucarii sexuale care promite sa reaprinda flacara pasiunii in cuplurile de catolici, are un succes neasteptat in Polonia, un stat recunoscut pentru atitudinile conservatoare.

La un an de la lansare, este din ce in ce mai clar ca polonezii se dau in vant dupa sutiene comestibile, uleiuri de masaj si carti despre sex, explicite dar "binecuvantate", scrie DPA.

Alcovul Marital isi propune sa "dezvolte si imbogateasca mariajele" si pune sub semnul intrebarii stereotipurile catolice privind placerea sexuala care ar fi ceva rusinos, asa ca are o popularitate in crestere.

Casatoria este "cel mai potrivit mediu pentru dezvoltarea sexualitatii", spune Izabela Kwiatkowska, proprietara site-ului. Femeia sustine ca cele mai bine vandute articole sunt zarurile fosforescente care le indica partenerilor cum sa se iubeasca.

Kwiatkowska sustine ca magazinul online, in culori pastel, de bun-gust, nu are in intentie sa "fie popular, ci sa-i ajute pe altii". Recentul interes in sexualitate al catolicilor a fost declansat de doua ghiduri sexuale pentru cuplurile casatorite scrise de preotul catolic Ksawery Knotz.

Lucrarile "Sexul asa cum nu-l stiti" (2009) si "Sexul e divin" (2010) au creat cererea pentru site-uri precum Alcovul marital si au spulberat stereotipurile ca sexul marital trebuie sa fie plictisitor si fara pasiune.

Preotul celibatar, care traieste intr-o manastire, are o pagine de Facebook, prin intermediul caruia ii sfatuieste pe enoriasi sa-si decoreze, spre exemplu, dormitorul cu cearceafuri frumoase si sa-l parfumeze, si-i intreaba retoric: Crestinismul trebuie sa fie trist si urat?.

Knotz sustine ca sfaturile sale se bazeaza pe lucrul cu cuplurile casatorite in cautare de consiliere. Cartile sale, aprobate de oficialii bisericii poloneze, sustin ca sexul marital trebuie sa fie "picant, surprinzator si plin de fantezie", desi descurajeaza utilizarea metodelor de contraceptie, inclusiv a prezervativelor. Ultima sa carte este chiar best-seller pe site-ul Alcovul Marital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
Tentativă de asasinat asupra lui Zelenski pusă la cale de Kremlin. Suspectul, arestat după vizita în Polonia
În urma unei acțiuni comune a Serviciului Ucrainean de Securitate (SBU) și a Procuraturii Generale de la Kiev, precum și a serviciilor speciale poloneze, a fost reținut un cetățean polonez...
Polonia ar putea relaxa legea anti-avort. Compromisul la care sunt dispuși conservatorii
Polonia ar putea relaxa legea anti-avort. Compromisul la care sunt dispuși conservatorii
Liderul opoziției conservatoare, Jaroslaw Kaczyński, a indicat că ar fi dispus să susțină atenuarea interdicției aproape totale a avortului din Polonia, care a fost introdusă sub domnia...
#Polonia, #Polonia sex, #magazin jucarii sexuale, #sex shop Polonia , #Polonia