Ministru polonez, despre moartea lui Lech Kaczynski: A fost atac terorist - Rusia reactioneaza

Luni, 14 Martie 2016, ora 17:37
4839 citiri
Ministru polonez, despre moartea lui Lech Kaczynski: A fost atac terorist - Rusia reactioneaza
Foto: Twitter/Antoni Macierewicz

Ministrul polonez al Apararii, Antoni Macierewicz (foto), a declarat ca tragedia aviatica din 2010 in care presedintele polonez Lech Kaczynski, dar si alti politicieni de top din Polonia, au murit a fost un "atac terorist".

In replica, oficialii rusi au raspuns acuzatiilor, afirmand ca acestea sunt "nefondate" si "inchipuite", informeaza Sputnik.

In 10 aprilie 2010, presedintele polonez Lech Kaczynski se afla intr-un aparat de zbor de tip Tu-154, avion care s-a prabusit in afara orasului Smolensk, in Rusia, seful statului polonez decedand. Lech Kaczynski si politicienii care il intovaraseau se indreptau catre o intalnire cu omologii rusi. Cu aceeasi ocazie ar fi trebuit sa se cinsteasca amintirea ofiterilor polonezi omorati de fortele de securitate sovietice in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Detalii surprinzatoare despre moartea presedintelui polonez Lech Kaczynski

96 de persoane au murit atunci, in urma prabusirii avionului, aminteste Radio Poland. Un raport din 2014, comandat de un grup de parlamentari, arata ca avionul a fost doborat de o explozie.

Polonia va inculpa doi rusi in cazul accidentului aviatic soldat cu moartea lui Lech Kaczynski

Intr-un discurs sutinut duminica, ministrul polonez a afirmat ca tara sa "a fost prima victima a terorismului, in anii '30, si ca, prin Smolensk, se poate spune ca am fost si prima victima majora a terorismului in conflictul modern, care se desfasoara in fata ochilor nostri".

Afirmatia sa a fost calificata de un oficial rus, sef al Comitetului anti-Coruptie si de Securitate al Dumei, ca fiind "inchipuita".

Aceasta a catalogat, luni, afirmatiile ministrului polonez ca fiind "o forma de terorism psihologic", spunand despre ele ca sunt "false".

Reactii au venit si din Polonia, mai multi lideri ai opozitiei apreciind ca acuzatiile ministrului la adresa Moscovei sunt extrem de grave. In plus, acestia au reamintit ca nu exista nicio dovada in sprijinul acestei ipoteze.

Ministrul polonez a mai spus ca ceea ce s-a intamplat la Smolensk a fost o reactie la cererea Poloniei din 2009 de a califica drept "genocid" masacrul a mii de polonezi, la Katyn, autori fiind membrii politiei politice a lui Stalin, in urma cu peste 70 de ani.

"Terorismul" este "o creatie a gandirii socialiste-sovietice, care nu a existat in istoria lumii occidentale si crestine", a adaugat el.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Polonia acuza Rusia Terorism moarte Kaczynski, #moarte Lech Kaczynski atac terorist, #Rusia terorism Lech Kaczynski prabusire avion , #Polonia
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
Poza profesoru
profesoru
rank 3
Ma astept sa apara niste comentarii cum ca opozitia liberala din