Noul presedinte al Poloniei a preluat sefia armatei

Luni, 16 August 2010, ora 08:16
1175 citiri

Bronislaw Komorowski, noul presedinte al Poloniei, a preluat in mod formal sefia asupra armatei, duminica, si a dezvelit o placa memoriala pentru victimele accidentului de avion in care a murit predecesorul sau si alte 95 de persoane.

Bronislaw Komorowski, care in calitate de presedinte al tarii este si sef al armatei, si-a asumat comanda fortelor armatei de Ziua Armatei, sarbatoare care marcheaza, la 15 august, victoria poloneza asupra rusilor bolsevici din 1920, relateaza AP.

Intr-o ceremonie desfasurata in piata Pilsudski din Varsovia, Komorowski a ingenunchiat si a sarutat un steag militar. Evenimentul a fost marcat de o parada militara si de cateva salve de tun.

Noul presedinte polonez preia comanda unei armate cu 2.600 de soldati in Afganistan, o misiune careia Komorowski spera sa-i puna capat in 2012.

Bronislaw Komorowski a depus juramantul de presedinte al Poloniei in urma cu peste o saptamana, devenind al patrulea presedinte ales democratic si succesorul lui Lech Kaczynski, care a murit in accidentul de avion din Rusia.

Inceputul sau de mandat este insa marcat de o controversa privind crucea de lemn ridicata in fata palatului prezidential pentru comemorarea victimelor accidentului de avion, care suscita de mai multe saptamani numeroase proteste.

Monumentul improvizat este pazit de asa-zisii "aparatori ai crucii", care s-au opus la o tentativa a autoritatilor de a muta crucea intr-o biserica din apropiere.

Komorowski a facut mai multi pasi in ultimele zile pentru a-i impaca pe "aparatorii crucii". In cursul saptamanii a instalat o placa memoriala in palatul prezidential, pe care a fost gravata si o mica cruce.

Duminica el a dezvelit o noua placa memoriala pentru victimele accidentului de avion din Rusia, printre care s-au numarat si principalii responsabili militari ai tarii.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Presedinte polonez armata, #nou presedinte Polonia, #Bronislaw Komorowski presedinte polonia , #Polonia