Dialogurile Ziare.com: Cele mai atractive specializări pentru studenți. Costel Negricea, Rector Univ. Româno-Americană: ”Inteligența artificială reușește să pună o amprentă”

Presedintele Poloniei cere noi sanctiuni europene impotriva Rusiei, dupa ce mii de manifestanti pro-Navalnii au fost arestatati

Luni, 25 Ianuarie 2021, ora 03:45
2687 citiri
Presedintele Poloniei cere noi sanctiuni europene impotriva Rusiei, dupa ce mii de manifestanti pro-Navalnii au fost arestatati
Andrzej Duda, presedintele Poloniei, cere sanctiuni europene fata de Rusia, dupa cazul Navalnii. Foto: Hepta

Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cerut duminica Uniunii Europene sa sporeasca sanctiunile impotriva Rusiei, in urma arestarii opozantului Aleksei Navanii si a reprimarii manifestatiilor in favoarea acestuia.

"Daca dorim sa impunem respectarea dreptului international, singura modalitate de a o face fara pusti, tunuri si bombe este prin sanctiuni. Asadar, suntem pregatiti sa contribuim la construirea unui consens asupra acestei chestiuni" in randul statelor UE, a declarat presedintele polonez intr-un interviu publicat de Financial Times, citat de AFP.

Andrzej Duda a mai sugerat ca seful diplomatiei europene, Josep Borrell, sa efectueze o vizita in Rusia luna viitoare, daca pana atunci Navanii nu este eliberat.

Potrivit unui ONG, circa 3.500 de manifestanti au fost arestati duminica in Rusia, dintre care 1.360 la Moscova, in timpul unor proteste la care zeci de mii de demonstranti au cerut eliberarea lui Aleksei Navalnii, arestat saptamana trecuta la revenirea la Moscova dupa ce s-a tratat in Germania in urma unei otraviri cu substanta neurotoxica Noviciok, pentru care opozantul rus il considera responsabil pe presedintele Vladimir Putin.

Mai multe state membre ale UE si Parlamentul European cer adoptarea de noi sanctiuni impotriva Rusiei, dar o asemenea decizie necesita unanimitatea celor 27 de state membre.

Ministrii europeni de externe se vor reuni luni la Bruxelles, urmand sa discute cu acest prilej despre cazul Navalnii si eventuale noi sanctiuni impotriva Moscovei.

Potrivit unor surse europene citate de agentia EFE, statele UE au in prezent opinii diferite asupra modului in care ar trebui sa reactioneze fata de cazul Navalnii, iar obiectivul lui Josep Borrell este ca la aceasta reuniune sa obtina "o abordare cat mai comuna posibil".

VIDEO Protestele din Rusia pentru eliberarea lui Navalnii: Kremlinul acuza Washingtonul de "ingerinta"

Avioane militare ale Chinei au intrat in spatiul aerian al Taiwanului. Statele Unite au cerut Beijingului sa puna capat acestei presiuni

Contradictii intre Parchetul Capitalei si Politie in cazul amendarii comisarului Gavris. Ce s-a intamplat, de fapt, pe terasa restaurantului unde erau comisarul si patru procurori

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Avertisment sumbru al unui cunoscut istoric: ”Putin va ataca un stat NATO. Vă dau în scris”
Istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, a declarat într-un interviu că nu are „nicio îndoială” că Putin va ataca un stat membru NATO, singurele necunoscute fiind...
Președintele Poloniei, apel către statele NATO: ”Întreaga Europa trebuie să-şi unească forţele cu SUA pentru a produce mai multă muniţie”
Președintele Poloniei, apel către statele NATO: ”Întreaga Europa trebuie să-şi unească forţele cu SUA pentru a produce mai multă muniţie”
Preşedintele polonez Andrzej Duda a făcut apel către alte state din NATO să-şi crească producţia de muniţie pentru a descuraja potenţiale atacuri din partea Rusiei, relatează dpa....
#Polonia, #alexei navalnii, #Rusia, #Vladimir Putin, #proteste Rusia, #UE, #sanciuni rusia , #Polonia