Supravietuitorii accidentului avionului polonez, executati de rusi? (Video)

Vineri, 14 Mai 2010, ora 17:16
18515 citiri
Supravietuitorii accidentului avionului polonez, executati de rusi? (Video)
foto: Daily Mail

Imagini postate pe Internet sugereaza ca au existat supravietuitori ai prabusirii avionului in care se afla presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, insa acestia ar fi fost executati de barbati inarmati, vorbitori de limba rusa, la scurt timp dupa producerea accidentului.

Inregistrarea de aproape patru minute ar fi fost realizata de un localnic, la scurt timp dupa prabusirea aeronavei presedintiei poloneze, iar adeptii teoriei conspiratiei sustin ca aceasta ar surprinde momentul in care mai multi barbati inarmati i-ar fi ucis pe supravietuitori, scrie Daily Mail.

Imaginile au fost editate digital, pentru a evidentia presupusa executie a supravietuitorilor, iar pe coloana sonora apar si discutiile asa-zisilor asasini, traduse in limble poloneza si engleza.

Medvedev: Rezultatele anchetei in cazul mortii lui Kaczynski vor fi publicate

Din inregistrare ar reiesi ca supravietuitorii le-au cerut indurare barbatilor sositi la locul prabusirii, insa au fost executati fara mila.

"Nu ne ucideti!", ar spune supravietuitorii prabusirii, rugandu-se pentru vietile lor, insa raspunsul vorbitorilor de limba rusa este: "Inconjurati-i! Scapa! (...) Omorati-i! Omorati-i pe toti!", urmat de focuri de arma.

Mai mult, un jurnalist numit Andrei Mendere, aflat in posesia inregistrarii, ar fi fost injunghiat in spate, dupa cateva zile de la accident, la Kiev, capitala Ucrainei, conform teoriilor ce circula pe Internet.

Avionul lui Kaczynski s-a prabusit din cauza telefoanelor mobile?

Veridicitatea inregistrarii este pusa la indoiala de expertii rusi, care o atribuie unor grupuri antiruse din Ucraina sau Cecenia, ce vor sa alimenteze astfel teoriile conspirationiste, sugerand implicarea Rusiei in prabusirea avionului.

Procuratura Generala din Moscova nu a oferit inca un punct de vedere oficial pe marginea acestui subiect, insa exista informatii conform carora Andrej Sheremet, procurorul general al Poloniei, ar fi confirmat ca imaginile au fost intr-adevar surprinse la locul accidentului.

Ancheta oficiala rusa din cazul prabusirii avionului presedintelui Poloniei a exclus varianta unui sabotaj ori a unui atentat, insa autoritatile poloneze au demarat o ancheta separata si au cerut securizarea locului accidentului si accesul la dovezile adunate de anchetatorii rusi.

Avionul presedintelui polonez s-a prabusit dintr-o eroare de pilotaj

De asemenea, anchetatorii rusi sustin ca nu exista urme de gloante printre ranile de pe corpurile mutilate ale victimelor, cele mai multe dintre ele imposibil de recunoscut.

Cu toate acestea, in ultima vreme au fost lansate mai multe teorii ce pun sub semnul intrebarii prabusirea avionului.

Una dintre acestea se refera la existenta unei femei necunoscute in cabina pilotilor, in momentul prabusirii, in timp ce altele vorbesc despre documente secrete ale NATO si alte informatii clasificate, aflate in avionul prezidential, ce ar fi cazut in mainile rusilor.

Niciuna dintre aceste teorii nu a putut fi confirmata sau infirmata oficial, acestea nereusind, in clipa de fata, decat sa invaluie si mai mult in mister catastrofa aviatica in care au pierit cei mai de seama conducatori ai Poloniei, in frunte cu seful statului.

Autopsia lui Lech Kaczynski, realizata chiar la locul prabusirii avionului

#imagini prabusire smolensk, #supravietuitori impuscati rusi, #prabusire avion lech kaczynski , #Polonia