Transsexualul din Parlamentul Poloniei va fi investit in functie

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 13:40

   

Transsexualul din Parlamentul Poloniei va fi investit in functie
Primul transsexual din Parlamentul Poloniei va fi investit in functie, marti, intr-unul dintre cele mai conservatoare state europene.

Totodata, va fi investit si primul homosexual din Parlamentul polonez, care si-a castigat locul in urma alegerilor generale din octombrie. Potrivit analistilor, succesul electoral al partidului reprezentat de cei doi este un semn al scaderii influentei pe care o are Biserica in aceasta tara, transmite BBC.

Partidul celor doi, Miscarea Palikot, a avut o atitudine impotriva clericilor in timpul campaniei electorale, criticand preotii romano-catolici care sunt implicati in politica. Rezultatul alegerilor a surprins pe multi, gruparea celor doi parlamentari castigand 10% din totalul voturilor, fiind al treilea partid ca marime din Parlament.

Printre promisiunile campaniei partidului au fost si legalizarea avortului, a casatoriei intre homosexuali si a marijuanei. Multi dintre cei care au votat aceasta grupare electorala sunt tineri, care au inceput sa se departeze de biserica romano-catolica din Polonia.

Anna Grodzka, in varsta de 57 de ani, parlamentarul transsexual care inainte se numea Krysztof, si-a facut o operatie de schimbare de sex in Thailanda. Politicianul sustine ca, in timpul campaniei, multi dintre oamenii cu care s-a intalnit au avut o reactie favorabila, desi a avut parte si de comportamente agresive.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1154 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor