Ministrul francez de Externe ii cere lui Trump sa nu se amestece in treburile interne ale Frantei

Duminica, 09 Decembrie 2018, ora 17:54
8431 citiri
Ministrul francez de Externe ii cere lui Trump sa nu se amestece in treburile interne ale Frantei
Foto: Arhiva Hepta.ro

Jean-Yves Le Drian, ministrul de Externe de la Paris, a raspuns comentariilor presedintelui SUA, Donald Trump, privind protestele violente din Franta, caruia i-a cerut sa nu se implice in politica interna franceza, afirmand ca Parisul nu se implica in dezbaterile din Statele Unite.

"Ii transmit lui Donald Trump - si presedintele Republicii (Emmanuel Macron - n. red.) i-a spus de asemenea: noi nu luam parte la dezbaterile americane, lasa-ne sa ne traim viata ca natiune", a declarat seful diplomatiei franceze pentru postul radio RTL.

Presedintele american Donald Trump a sugerat, sambata, ca protestele antiguvernamentale din Franta, organizate de miscarea "vestelor galbene", indica faptul ca oamenii nu vor sa plateasca sume mari de bani "pentru a proteja probabil mediul".

"Acordul de la Paris nu functioneaza prea bine pentru Paris. Proteste si revolte in toata Franta. Oamenii nu vor sa plateasca sume mari de bani, de multe ori catre tari din lumea a treia (care sunt guvernate indoielnic), pentru a proteja probabil mediul", afirma liderul american intr-un mesaj postat pe Twitter.

"Poate ca este timpul sa incheiem cu acordul ridicol si extrem de scump de la Paris si sa dam banii inapoi oamenilor, reducand impozitele", a adaugat liderul de la Casa Alba.

In urma cu cateva zile, Trump a mentionat protestele violente din Franta ca o justificare pentru decizia sa de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice.

Trump a declarat ca nu crede ca schimbarile climatice sunt provocate de activitatea umana si a afirmat ca Acordul climatic de la Paris este daunator afacerilor americane.

Dupa ce Siria a aderat in luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au ramas singura tara care nu aplica pactul global privind combaterea schimbarilor climatice.

Protestele organizate de miscarea "vestelor galbene" au izbucnit dupa ce Administratia Emmanuel Macron a luat decizia de a majora taxele la carburanti, masura ce se inscrie in eforturile presedintelui francez de reducere a emisiilor poluante.

Amintim ca Parisul a fost din nou sub asediu, sambata, cu mii de politisti pe strada, scosi ca sa tina in frau o noua serie de proteste ale "vestelor galbene", cea de a patra. Si de aceasta data au fost inregistrate violente, insa fortele de ordine au actionat mult mai prompt, astfel ca incidentele au fost mult mai putine fata de sambata trecuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Franta Trump treburi interne, #Trump proteste veste galbene , #proteste Franta