Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Vestele Galbene", noi proteste la Paris: UPDATE Politia a aruncat cu gaze lacrimogene in multime

Sambata, 15 Decembrie 2018, ora 17:21
7148 citiri
"Vestele Galbene", noi proteste la Paris: UPDATE Politia a aruncat cu gaze lacrimogene in multime
Foto: Arhiva Hepta.ro

Primele "veste galbene" se indreapta, sambata, catre Bulevardul Champs-Elysees, incadrate de un important dispozitiv de securitate, in al cincilea weekend de manifestatii la Paris impotriva cresterii costului vietii.

"Ultima data, am fost aici pentru taxe, de data aceasta, este mai mult pentru institutii: vrem mai multa democratie directa", a declarat Jeremy, in varsta de 28 de ani, sosit de la Rennes (vest), pentru "a se face auzit".

In ciuda frigului, grupuri de protestatari au inceput sa soseasca la scurt timp dupa ora 08:00, relateaza AFP, informeaza Agerpres.

Cu putin timp inainte de ora 09:30, aproximativ 30 de persoane au fost arestate in regiunea pariziana, un numar mult mai mic fata de cele 300 de arestari inregistrate la aceeasi ora sambata trecuta, in cadrul controalelor preventive.

In jurul Arcului de Triumf, vandalizat pe 1 decembrie, vehicule blindate ale jandarmeriei au fost pozitionate in zori, in timp ce un tun de apa a fost adus pe Champs-Elysees, bulevard devenit centrul manifestatiilor din ultimele saptamani. Circa 8.000 de membri ai fortelor de ordine au fost desfasurati in capitala, sustinuti de 14 vehicule blindate ale jandarmeriei.

Insa, un semn al reducerii situatiei tensionate, Turnul Eiffel, marile muzee, inchise sambata trecuta, raman acum deschise, la fel si marile magazine.

UPDATE 17.19: Autoritatile franceze au folosit gaze lacrimogene in Paris, impotriva persoanelor care protesteaza pe bulevardul Champs-Elysees fata de Guvernul lui Emmanuel Macron, relateaza site-ul postului ABC, citat de Mediafax. Prostele organizate de Miscarea "Vestele Galbene", sambata, au devenit violente dupa ce mai multi manifestanti au incercat sa treaca prin randurile formate de politisti. Politia franceza a retinut pana la ora actuala 85 de persoane in Paris.

Manifestatiile au reunit 136.000 de oameni in ultimele doua weekend-uri in Franta. Dar, mai presus de toate, ele au fost marcate de scene de violenta, mai ales la Paris, imagini care au facut inconjurul lumii.

La protestele de saptamana trecuta, peste 1.700 de persoane au fost arestate in intreaga tara, iar conform mass-media locale peste 200 de persoane au fost ranite. La Paris, Bordeaux si Toulouse au avut loc ciocniri intre protestatari si politie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proteste veste galbene, #veste galbene proteste Paris, #proteste Paris , #proteste Franta