Ramona Manescu: Basescu a dezinformat cand a vorbit despre penalitatile CE

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 08:36
1244 citiri
Ramona Manescu: Basescu a dezinformat cand a vorbit despre penalitatile CE

Europarlamentarul PNL Ramona Manescu sustine ca presedintele Traian Basescu "a dezinformat" cand a vorbit despre penalitatile de 84 de milioane de euro pe care Romania le-ar avea pentru anii 2007 si 2008 argumentand ca CE nu a facut deocamdanta un audit pe operatiuni.

"Presedintele Traian Basescu i-a dezinformat, din nou, pe romani! La plecarea spre Bruxelles seful statului declara foarte vehement ca Romania va primi cartonas rosu de la Comisia Europeana, pe motiv ca in anii 2007 si 2008 am cheltuit banii europeni iresponsabil. Aceste afirmatii denota faptul ca presedintele Romaniei fie era in necunostinta de cauza, fie din rea credinta a incercat sa manipuleze opinia publica.

La finalul intalnirii cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, seful statului roman nu a mai facut aceleasi declaratii care au creat confuzii. In realitate, Comisia Europeana nu a facut inca nici un audit pe operatiuni.

Nu exista corectii financiare pentru anii 2007, 2008 sau 2009 si, deci, este foarte clar ca Romania nu ar avea cum sa fie penalizata din acest punct de vedere in ceea ce priveste fondurile structurale", spune coordonatoarea ALDE in Comisia de Dezvoltare Regionala a Parlamentului European, prin intermediul unui comunicat de presa remis NewsIn.

"In acest fel, presedintele Traian Basescu a incercat sa faca si la Bruxelles ce face, in mod constant, in tara: sa abata atentia de la incompetenta guvernului PDL aruncand vina asupra guvernului PNL", sustine Ramona Manescu.

Traian Basescu a declarat joi, la plecarea spre Bruxelles unde a avut o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, ca va discuta cu Jose Manuel Barroso despre problemele punctuale pe care Romania le are avand in vedere ca in urma controalelor efectuate in 2007 si 2008, are de platit penalitati de cate 42 milioane euro pe fiecare an.

"Vom discuta probleme legate de politica agricola comuna, dar si de probleme punctuale pe care Romania le are avand in vedere ca, in urma controalelor efectuate pe cheltuielile din 2007 si 2008 Romania ar avea de platit penalitati, adica reduceri de finantare de la Uniunea Europeana de cate circa 42 milioane de euro pentru 2007 si alte 42 de milioane pentru 2008", a declarat seful statului joi, la Aeroportul Henri Coanda, inainte de a se deplasa la Bruxelles pentru o intalnire cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Citeste si:
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Florin Cîţu explică decizia de revocare din funcţie a comisarului şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu, arătând că acesta fusese numit pe criterii politice şi a...
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică, 19 septembrie, că se va implica în dezvoltarea unui nou partid „născut din lacrimi, din deznădejde și din suferință”,...
Sursa: rNews
Comentarii
Anuca
rank 2
Prin ceea ce faci, devii antipatica...caracterul iti iese la iveala...Pacat ca esti tanara!
atitudini.wordpress.com
rank 5
Basescu face ce face mai bine: da cu fum, minte, arata cu degetul si daca nimic nu merge, se imbata si incepe sa injure. Asta este presedintele Romaniei!