Daily Mail: Romania, un partener european dezagreabil

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 11:27
6448 citiri
Daily Mail: Romania, un partener european dezagreabil

Romania, alaturi de Turcia si Kosova, reprezinta un partener dezagreabil pentru Uniunea Europeana, comenteaza presa straina.

Romanii, un grup dezagreabil de "parteneri europeni", sunt obligati in continuare "sa stea pe locurile din spate: li s-a permis sa adere la UE in pofida amplorii crimei organizate si a coruptiei, dar acum ca au intrat, francezii, germanii si ceilalti incep sa ii dispretuiasca", noteaza blogul publicatiei britanice Daily Mail.

Kosovo este fruntasa pe lista potentialilor candidati la UE, in pofida tuturor dovezilor ca premierul Hashim Thaci si infractorii albanezi apropiati lui sunt implicati in "tratamente inumane si trafic de organe in Kosovo", incep jurnalistii britanici comentariul intitulat, sugestiv, "Trafic de organe, eugenie si coruptie: faceti cunostinta cu noii nostri 'parteneri' europeni".

Pe urmatorul loc in clasament se afla tara noastra, in ciuda volumului considerabil de coruptie si crima organizata. Jurnalistii britanici subliniaza ca, desi Romania a intrat in UE, este dispretuita de Franta si Germania.

De asemenea, acestia mentioneaza ca politistii din Franta si Italia s-au confruntat deja cu numeroase probleme din cauza taberelor ilegale instalate romani si "nu este nevoie ca mafia romaneasca sa circule libera prin spatiul Schengen".

Blogul Daily Mail apreciaza ca romanii, dintr-un fel de mandrie stupida, nu vor accepta niciodata sa li se spuna ca sunt membri mana a doua ai Uniunii.

Schengen: Romania ameninta Germania ca nu-si da ok pe numarul de eurodeputati

"Parlamentul de la Bucuresti a inceput sa ameninte cu impiedicarea aderarii Croatiei la spatiul Schengen si cu blocarea ori macar tergiversarea ratificarii unui protocol care permite unui numar suplimentar de parlamentari europeni sa isi preia functiile in Parlamentul Euroepean, in cazul in care Romania nu va fi primita in Schengen", precizaza jurnalistii.

Un alt potential membru, Turcia, nu ar trebui sa adere la UE din cauza diferentelor culturale si politice, conchide Daily Mail.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...