Ziare.com

Oferta Romaniei pentru relocarea Agentiei Medicamentului: Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea

Duminica, 29 Octombrie 2017, ora 21:48

   

Oferta Romaniei pentru relocarea Agentiei Medicamentului: Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea
Agentia Europeana a Medicamentului a finalizat analiza tuturor ofertelor primite pentru relocarea sediului din Londra, calificativele acordate Romaniei fiind unele in baza carora oficialii de la Bruxelles cu greu ar putea justifica eventuala relocarea la Bucuresti a agentiei.

Oferta romaneasca, atat de laudata "la intern", contine elemente care pun sub semnul intrebarii profesionalismul celor care au alcatuit si al celor care au avizat dosarul de candidatura.

In afara criteriilor din analiza EMA, decizia de relocare se bazeaza pe inca doi factori:

  • criteriul "raspandirii geografice" a institutiilor UE pe intregul continent (se va tine cont daca o tara gazduieste deja o alta agentie sau institutie a UE)
  • factorul politic

In privinta "disponibilitatii spatiului adecvat" pentru sediul Agentiei Europene a Medicamentului, Guvernul Romaniei asigura ca imobilul va putea indeplini nevoile Agentiei, incepand cu primul trimestru al anului 2019.

Cu toate acestea, autoritatile fac referire la posibile intarzieri in ceea ce priveste predarea in termen a cladirii si nu au precizat solutii temporare potrivite. Astfel, nu se va putea asigura continuitatea activitatii Agentiei.

Complexul ar fi disponibil pentru ocupare in mod etapizat, dar planul de relocare depinde in mare masura de contributia tehnica si de managementul EMA, romanii uitand sa asigure servicii in acest domeniu.

De asemenea, constata analiza, supravegherea operatiunilor de adaptare a cladirii se bazeaza pe resurse ale Agentiei de care aceasta nu dispune. De exemplu, romanii au presupus, fara sa verifice ca postul chiar exista, ca un "arhitect EMA" va supraveghea respectivul proces de adaptare tehnica a constructiei.

Oficialii EMA mai constata ca echipamentele pentru salile de conferinte (sistem de televizare, sistemul de vot etc.) nu sunt mentionate in oferta.

In ceea ce priveste salile de intalnire, acestea par sa fie situate intr-o cladire separata, se mai spune in analiza, fara ca documentul sa precizeze daca vor fi folosite exclusiv de EMA sau si de altii.

Citeste si:

In capitolul al doilea, alte criterii pentru asigurarea continuitatii activitatii, sunt analizate accesibilitatea locatiei, la piata muncii si sistemul de sanatate.

La criteriul "accesibilitatea locatiei", oferta Romaniei indica o buna conectivitate cu alte capitale UE (disponibilitatea zborurilor directe intre Aeroportul International Bucuresti si celalalte capitale), dar lipsesc legaturile aeriene cu destinatii internationale precum Tokyo sau Washington.

La nivelul "existentei unor institutii de invatamant adecvate" pentru copiii angajatilor Agentiei, oferta indica existenta unor gradinite si scoli in Bucuresti cu predare in romana, engleza, germana, finlandeza si in alte limbi, fara a oferi detalii despre capacitatile actuale si viitoare ale acestora (cele mai multe oferte nu cuprind aceste informatii).

Calificativ slab este obtinut si la accesibilitatea pietei muncii, mentionandu-se ca nu este precizat in oferta un eventual sprijin pentru gasirea unui loc de munca pentru partenerii angajatilor EMA.

In ceea ce priveste ultimul punct al analizei, disponibilitatea personalului EMA de a se muta in tarile candidate, Romania se numara printre statele respinse ca destinatie de cei aproape 900 de angajati ai Agentiei - Bucurestiul, Atena, Sofia, Malta, Varsovia, Zagreb si Helsinki au primit cele mai putine voturi din partea expertilor Agentiei.

Citeste mai multe despre Oferta Romaniei pentru relocarea EMA: Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea. Cu restul, va descurcati pe siteul CursdeGuvernare.ro.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5174 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

2Doze de fasolica mica alba si face par par par...zice

"Veniti, dar nu promitem ca terminam la timp cladirea"
Stai liniștit si mai bea o sticluta ca prin RRomnaica Manelistului de teleoRRman na va veni nimeni in afară de Furtuna ger si Cutremur:))))

 

Malta...... capitala tarii La Valetta!

"...Romania se numara printre statele respinse ca destinatie de cei aproape 900 de angajati ai Agentiei - Bucurestiul, Atena, Sofia, Malta, Varsovia, Zagreb si Helsinki au primit cele mai putine voturi din partea expertilor Agentiei."

Pai, ce, Malta este o capitala de tara? Sau Bucurestiul, Atena, Sofia, Varsovia, Zagreb si Helsinki sunt tari?????

MAi dragilor, unde ati facut scoala? Daca ati facut-o!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor