Presedintele PE: Romania este un membru important al UE si suntem aici pentru a va ajuta

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 17:11
1910 citiri
Presedintele PE: Romania este un membru important al UE si suntem aici pentru a va ajuta
Foto: europarl.europa.eu

Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European, le-a spus parlamentarilor romani ca Romania nu este singura in aceasta perioada de criza, fiind un membru important al UE, cu un glas care trebuie auzit, si ca mesajul cel mai important cu care a venit in Parlamentul Romaniei este de solidaritate.

"Am fost in Atena saptamana trecuta, m-am adresat Parlamentului elen si le-am transmis un mesaj asemanator. Va voi spune si dumneavoastra ce le-am spus si colegilor din Grecia - UE inseamna mult mai mult decat piata comuna. In primul rand, este o comunitate si ca atare trebuie sa aiba un simt de solidaritate intre statele membre, dar si intre noi insine. UE va fi solidara cu dvs. in aceasta perioada de criza. Acesta este cel mai important principiu al UE si el ramane in picioare. Romania joaca un rol foarte important in Europa si la Bruxelles, avem asteptari mari de la Romania", a declarat Jerzy Buzek in plenul reunit al Parlamentului Romaniei.

Seful PE: Vindecam economiile prin medicamente care nu sunt bune la gust

Presedintele PE le-a spus parlamentarilor ca romanii nu sunt singurii europeni care se confrunta cu dificultati economice si care trebuie sa intreprinda masuri de austeritate dure, in acest moment toate statele Uniunii Europene traversand o perioada economica dificila.

"Stiu ca de la o tara la alta problemele difera si in anumite tari s-ar putea ca situatia sa fie chiar mai grea decat in altele. Aceasta perioada economica dificila afecteaza insa si tari din afara UE. Pentru tari ca Islanda, Turcia, UE a ramas foarte atragatoare datorita principiului solidaritatii, care ne uneste. Asta inseamna ca problema este globala, nu una europeana", a mai spus Buzek.

Presedintele Parlamentului European a apreciat ca in acest moment este mai bine sa fii parte a Uniunii Europene, transmitandu-le romanilor ca, in fata provocarii crizei economice, Romania nu este singura.

"Putem spune ca istoria Romaniei a fost o succesiune de crize si nenorociri aproape fara seaman in Europa. Am auzit acest punct de vedere, insa nu trebuie sa ne fie teama de enormitatea posibilului, asa cum spunea filozoful roman Emil Cioran. Drumul inainte e dificil insa de data asta nu sunteti singuri, sunteti un membru important al Uniunii Europene cu un glas care trebuie auzit si suntem aici pentru a va ajuta, indiferent cat de lung sau de dificil va fi acest drum. Mesajul solidaritatii e cel mai important mesaj pe care vreau sa vi-l trimit de la colegii de la Parlamentul European si din partea intregii UE", a spus presedintele Legislativului european.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Jerzy Buzek Romania UE, #presedintele Parlamentului European Romania, #presedinte PE , #Romania UE