Ziare.com

Tarile bogate vor sa taie cofinantarile pentru Romania si alte state

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 23:06

   

Un grup alcatuit din unele din cele mai bogate state UE incearca sa reduca sumele pe care le dau la bugetul UE si pe cele pe care le primesc prin cofinantari pentru fondurile europene Romania, Ungaria, Grecia, Irlanda, Letonia si Portugalia.

Mai multe state contributoare nete la bugetul UE, printre care Franta, Marea Britanie, Olanda si statele nordice, pun la cale o schema prin care sa reduca masiv platile pentru aceste tari, conform diplomatilor implicati in acest discutii, informeaza Financial Times.

Aceste state vor sa ia aceasta masura din cauza faptului ca vor trebui sa dea, in total, 2,9 miliarde de euro la imprumutul pentru salvarea Greciei, ceea ce le va afecta serios finantele.

Paradoxal, cea mai puternic lovita ar fi astfel Grecia, care ar pierde aproximativ 880 de milioane de euro.

Statele bogate se mai opun si reducerii cotei de cofinantare a proiectelor europene, de la 15 la 5%, considerand ca astfel tarile beneficiare "primesc bani gratis", conform unui diplomat.

In acest moment, se poarta negocieri la Comisia Europeana pentru ca platile retrospective pentru proiecte sa nu fie facute. CE spune ca, in acest moment, are suficienti bani cat sa le acopere pe acestea.

Citeste mai multe despre taieri cofinantari UE Romania bani UE
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2229 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Si uite asa putem trage concluzia....

...care nu este departe de adevar ca ROmania a intrat in UE ...."la spartul tirgului".C-ar fi numai asta, n-ar fi nimic dar s-au facut sacrificii imense prin instrainarea obligatorie ba foarte multe active si distrugerewa ecilibrului economic al tarii prin dispaitia covirsitoare a industriei autohtone. Pregatiti-va urmeaza "statia" vremuri grele.

 

@apollo13 - excelent comentariu

un singur lucru de adaugat
"Pregatiti-va urmeaza "statia" vremuri grele." - peron pe partea dreapta

de cand spun si eu asta....

tot timpul am facut trimitere la comparatia ,dacia si imperiul roman :ne-au golit de resurse si nu ne-au lasat nimic in afara de niste ,,gene''ale unor scursori de la marginea imperiului!

Trist...

...dar corect: UE-isti, UE-isti, dar branza-i pe bani!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor