Mai multi romani au fost retinuti in Spania dupa ce au prezentat la granita teste PCR false

Autor: N.G.
Luni, 29 Martie 2021, ora 19:58
5769 citiri
Mai multi romani au fost retinuti in Spania dupa ce au prezentat la granita teste PCR false

Nu mai putin de 31 de romani au fost retinuti de politia din Spania, dupa ce au prezentat teste PCR false la iesirea din tara. Politia Nationala i-a ridicat pe cei 31, atunci cand urmau sa treaca in Franta prin punctul de frontiera La Junquera, scrie ABC.

Romanii se aflau intr-un autocar, iar vamesii si-au dat seama ca ceva e in neregula cand au vazut ca testele erau facute la mai multe laboratoare. Cand au trecut la verificarea codurilor, oamenii legii si-au dat seama imediat ca au de-a face cu un fals pentru ca toate erau alocate altor persoane.

Alaturi de cei 31 de romani au fost retinuti si soferii autocarului, care ar fi trebuit sa se intoarca in Romania. Spania cere test PCR negativ Covid-19, cu cel putin 72 de ore inainte si la frontiera terestra, nu doar la sosirea pe cale aeriana.

In dimineata zilei de 26 martie, Politia Aeriana si de Frontiera Franceza (PAF) a comunicat, retinerea unui autocar indreptat spre Romania, ai carui calatori au prezentat certificate PCR false, care apar ca efectuate de mai multe laboratoare spaniole, a anuntat Politia Nationala, potrivit observatornews.ro.

Prin urmare, s-a verificat cu presupusele laboratoare care au efectuat testele prezentate, confirmandu-se ca fie codul respectiv nu corespundea emitentului, fie ca a fost asociat cu o alta persoana, pentru care ar fi fost manipulate.

Odata ce autoritatile franceze au fost informate, au executat o respingere la frontiera, calatorii fiind pusi la dispozitia Politiei Nationale spaniole, care dupa certificarea de catre laboratoarele oficiale a falsitatii documentelor, a procedat la retinerea detinatorilor documentelor, ca presupusi autori ai unei infractiuni de falsificare de documente.

Dupa ce au fost audiati intr-o declaratie la sectia de politie, acestia au fost eliberati, in asteptarea autoritatilor judiciare competente de a dispune proceduri suplimentare.

Citeste si:
Petrecere în aer liber, cu 25.000 de participanți, în Spania. Poliția, luată prin surprindere de amploarea evenimentului VIDEO
Petrecere în aer liber, cu 25.000 de participanți, în Spania. Poliția, luată prin surprindere de amploarea evenimentului VIDEO
Aproape 25.000 de persoane au participat la o petrecere în aer liber pentru a marca redeschiderea unei universităţi la Madrid, fără a respecta restricţiile anti-Covid, iar poliţia spaniolă...
Baschet 3x3 de anvergură mondială la Palatul Parlamentului!
Baschet 3x3 de anvergură mondială la Palatul Parlamentului!
Baschetul 3x3 și-a încoronat duminică seara campioanele din circuitul mondial feminin într-unul dintre cele mai extravagante locuri pe care tânara disciplină olimpică le-a văzut în scurta...
Sursa: Ziare.com