Atentate in Spania: Un singur politist a ucis 4 presupusi teroristi la Cambrils

Vineri, 18 August 2017, ora 17:13
8289 citiri
Atentate in Spania: Un singur politist a ucis 4 presupusi teroristi la Cambrils
Foto: Hepta.ro

Un singur politist a ucis patru dintre presupusii autori ai atacului din orasul turistic catalan Cambrils, a declarat vineri un reprezentant de rang inalt al politiei, Josep Luis Trapero.

Acesta a specificat ca politistului "nu i-a fost deloc usor", chiar daca este un profesionist, arata The Guardian.

In total, cinci suspecti au fost omorati la Cambrils, dupa ce o masina a intrat in multime, iar o femeie a murit.

Conform La Vanguardia, un ziar din Barcelona, echipajul de politie era la un punct de control aproape de restaurantul Club Nautic, cand un Audi A3 a lovit trei oameni si a intrat in masina de politie.

Vazand ca un coleg este ranit si ca teroristii ieseau din masina cu cutite, macete si chiar ciocane, politistul-erou i-a impuscat pe patru dintre ei. Al cincilea a scapat si a injunghiat un trecator, inainte de a fi impuscat de un alt politist.

Conform sursei, ofiterul care a impuscat patru dintre teroristi trebuia sa plece in concediu saptamana aceasta. In prezent, acesta este consiliat psihologic.

Soferul dubei din Las Rambla e posibil sa fi fost ucis

Josep Luis Trapero a mai spus ca soferul furgonetei care a intrat in multime anterior, in Barcelona, nu a fost identificat. Presa a scris ca acesta ar fi un tanar in varsta de 17 ani, Moussa Oukabir, un marocan venit in Spania in 2005, fara antecedente penale.

Oficialul a mai declarat ca este posibil ca printre cei cinci ucisi de politisti in Cambrils sa se afle si soferul dubei care a intrat in pietoni la Barcelona, joi noapte. In plus, el a confirmat faptul ca centurile cu explozibil purtate de acestia erau false.

"Mergem pe ipoteza ca autorii atacurilor le planuiau de o vreme intr-o cladire din Alcanar (...). A fost un grup, nu avem un numar concret", a mai spus el, mentionand ca nu este exclusa ipoteza ca acestia planuiau si alte atacuri.

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, a declarat vineri, dupa dublul atentat din Catalonia, ca lupta impotriva terorismului este o "lupta globala" si a subliniat ca este principala problema a Europei.

Rajoy le-a multumit serviciilor de urgenta pentru modul cum au gestionat situatia, dar si pentru mesajele de sustinere primite de spanioli din intreaga lume.

El a facut aceste declaratii intr-o conferinta de presa comuna, la Barcelona, cu presedintele regiunii spaniole Catalonia, Carles Puigdemont.

Gest impresionant la locul primului atentat

Tot vineri, dupa minutul de reculegere tinut la Barcelona, din multimea adunata in Placa Catalunya s-a auzit o voce care a strigat "Nu ne este teama", gestul fiind laudat de Carles Puigdemont. Strigatul a fost apoi preluat de multime si repetat de toata lumea, momentul fiind unul impresionant.

Pe La Rambla, multimea venita sa aduca lumanari si flori la locul atentatului a cantat, vineri, melodia "Imagine", a lui John Lennon, o piesa care vorbeste despre pace, anunta BBC.

Amintim ca in urma atentatelor din Spania au murit 14 persoane si 130 au fost ranite. Printre acestea se afla si patru romani. MAE a anuntat, vineri, ca doi romani au fost externati.

A.S.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#politist impuscat patru teroristi Cambrils, #minute reculegere Barcelona, #detalii atentate Spania, #ancheta atentate Spania , #Spania
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Nu stiu cum se face, dar intotdeauna presupusii teroristi sunt ucisi