Autoturismul teroristilor din Cambrils a fost vazut saptamana trecuta in Franta

Luni, 21 August 2017, ora 08:34
2886 citiri
Autoturismul teroristilor din Cambrils a fost vazut saptamana trecuta in Franta
Foto: Hepta.ro

Autoturismul Audi A3 de culoare neagra, utilizat de jihadisti in atentatul din Cambrils, statiune balneara situata la 120 km sud-vest de Barcelona (in Spania), a trecut prin Franta.

Vehiculul a fost surprins de o camera radar pentru exces de viteza in regiunea pariziana cu aproximativ o saptamana inainte de atacurile de la Barcelona si Cambrils (14 morti si 126 raniti in total), a relatat duminica publicatia franceza Le Parisien.

Dar, potrivit unor surse concordante, nicio legatura operationala cu Franta nu a aparut in aceasta etapa a investigatiilor. Ar putea fi vorba despre un simplu tranzit pe un traseu mai lung.

Aceste informatii au aparut in cadrul cooperarii politienesti si judiciare lansate la nivel european pentru a identifica eventuali complici si a intelege cum o celula compusa din 12 persoane a putut sa se constituie fara sa trezeasca suspiciuni in Catalonia.

Joia trecuta, cu putin timp dupa ora locala 17:00, o camioneta inchiriata a intrat in plin intr-o multime de pietoni pe bulevardul La Rambla, principala artera turistica din Barcelona. In cursul noptii de joi spre vineri, un Audi A 3 a intrat in pietoni pe faleza din Cambrils, o statiune balneara, inainte sa loveasca o masina a politiei. In riposta lor, "Mossos d'Esquadra" - politia catalana a ucis cinci tineri teroristi.

Parchetul antiterorist din Paris a declansat o ancheta in cazul celor doua atacuri, efectuate de acelasi grup, in care 30 de francezi au fost raniti.

Le Journal du Dimanche (JDD) releva in ultima sa editie ca un numar de telefon francez i-a intrigat pe anchetatori. Gasit in agenda telefonica a unuia dintre suspecti, acesta a fost comunicat politiei franceze. Dar, in acest stadiu, nicio complicitate posibila nu a putut fi scoasa la lumina.

Dupa atacul dublu joi in Spania, serviciile franceze nu au lansat nicio operatiune politieneasca pe teritoriul national. In schimb, numeroase verificari tehnice ar fi fost deja efectuate pentru a se afla daca membrii comandoului catalan au avut legaturi sau "relatii de conspiratie" in Franta. Dar, "nimic nu duce spre noi in acest stadiu", a indicat o sursa pentru JDD duminica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#atentat Spania, #atentat Cambrils, #atentat Barcelona , #Spania