O barca in care se aflau cadavrele a 24 de migranti, gasita in apropierea insulei Tenerife

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 07:21
5027 citiri
O barca in care se aflau cadavrele a 24 de migranti, gasita in apropierea insulei Tenerife
Trei persoane au fost salvate cu ajutorul unui elicopter FOTO Pixabay

O ambarcatiune gasita in deriva marti, in apropierea coastelor uneia din Insulele Canare cu cadavrele a 24 de migranti la bord, a ajuns miercuri pe Insula Tenerife, au indicat surse oficiale, raportand un bilant nou, transmite AFP.

O nava de salvare spaniola a remorcat barca in portul Los Cristianos, unde o asteptau serviciile de prim-ajutor.

"Pompierii scot cadavrele, care vor fi transportate intr-o capela", a indicat Domingo Martin de la Crucea Rosie spaniola.

Serviciile de salvare maritima raportasera anterior initial un bilant cu 17 morti. Numaratoarea efectuata odata cu sosirea barcii in port a ridicat numarul mortilor la 24, printre care doi minori.

Un avion al fortelor aeriene spaniole a vazut initial ambarcatiunea luni dimineata, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro.

Un elicopter militar a ridicat apoi trei persoane inca in viata la bord (doi barbati si o femeie) transportandu-i la un spital din Tenerife.

"Erau atat de slabi incat a fost nevoie de mai multe persoane pentru a-i ajuta sa stea in picioare", a declarat Juan Carlos Serrano, membru al echipajului elicopterului.

Migrantii erau toti candidati la exil veniti din Africa Subsahariana.

Sosirile migrantilor in insulele Canare s-au inmultit de la sfarsitul lui 2019 ca urmare a cresterii numarului de patrule pe coasta de sud a Europei, ceea ce a contribuit la o reducere semnificativa a traversarilor in Marea Mediterana.

Anul trecut, 23.023 de migranti au ajuns in arhipelagul spaniol, de opt ori mai mult decat in 2019, potrivit Ministerului de Interne.

Traversarea este de minim o suta de kilometri, dar este deosebit de periculoasa din cauza curentilor puternici. Ambarcatiunile sunt majoritatea supraincarcate si in stare proasta.

Cel putin 1.851 de persoane si-au pierdut viata anul trecut in incercari de a ajunge pe Insulele Canare, potrivit ONG-ului Caminando Fronteras, care monitorizeaza aceste migratii.

"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Spania l-a eliberat accidental pe un baron al drogurilor care plănuia să o omoare pe moștenitoarea tronului olandez
Un cunoscut șef de cartel al drogurilor care ar fi plănuit să o ucidă pe moștenitoarea tronului olandez și pe premierul Mark Rutte a scăpat de închisoare din cauza unei confuzii judiciare...
#Tenerife, #barca, #migranti, #Spania , #Spania