Greva de amploare, miercuri, in Europa. Zborurile vor fi afectate

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 08:21
3629 citiri
Greva de amploare, miercuri, in Europa. Zborurile vor fi afectate
Foto: trust.org

Milioane de sindicalisti din principalele tari europene afectate de criza vor fi fi miercuri in greva. In Spania, Portugalia, Grecia si Italia sunt apeluri pentru greva generala. Multe dintre zborurile companiilor europene vor fi date peste cap.

Greva este organizata de Confederatia Europeana a Sindicatelor, care a desemnat ziua de miercuri, 14 noiembrie, ca "ziua actiunii si a solidaritatii". Prin manifestarile de protest, sindicalistii doresc sa-i determine pe liderii europeni sa arate mai multa "determinare in lupta cu somajul si scaderea nivelului de trai".

Greva va afecta, in principal, Spania, Portugalia, Grecia si Italia, insa vor avea loc demonstratii si in Franta sau in alte tari est-europene. In Romania nu s-a anuntat nimic.

"In cateva tari, rabdarea oamenilor a ajuns la limita. Avem nevoie urgenta de solutii pentru a redresa economia, iar nu de a o sufoca cu politicile de austeritate", a declarat Bernadette Segol, secretarul general al confederatiei sindicale, citata de International Business Times. Ea a spus ca liderii europeni gresesc ca nu-i asculta pe oamenii care isi varsa furia pe strazi.

"Ei nu mai trebuie sa se poarte atat de arogant si brutal cu tarile aflate in dificultate. Ei trebuie urgent sa renunte la atacurile la adresa salariilor, protectiei sociale si a serviciilor publice", a completat liderul sindical.

In miscarea de protest vor fi implicate 40 de organizatii sindicale din 23 de tari. Companiile aeriene au anuntat ca este posibil ca greva sa afecteze anumite zboruri. Iberia si-a anulat 350 de zboruri, in timp ce Air France si KLM au anuntat ca o parte din zborurile dinspre si catre Spania si Portugalia nu vor mai avea loc.

In greva de miercuri vor fi implicati peste 24 de milioane de oameni, astfel incat aceasta va fi una dintre cele mai ample manifestati de protest care au avut loc pe continent.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#greva generala Spania Portugalia, #Europa demonstratii sindicate, #Europa greva zboruri anulate , #Spania