Regele Juan Carlos: Nu vreau ca fiul meu sa imbatraneasca asteptand sa urce pe tron ca printul Charles

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 21:12
4989 citiri
Regele Juan Carlos: Nu vreau ca fiul meu sa imbatraneasca asteptand sa urce pe tron ca printul Charles

Regele Spaniei, Juan Carlos, a declarat ca vrea sa abdice in favoarea fiului sau pentru ca nu vrea ca acesta "sa imbatraneasca asteptand sa urce pe tron ca printul Charles".

Regele Spaniei, in varsta de 76 de ani, a anuntat luni ca este timpul ca "o noua generatia sa treaca in prima linie". Se pare ca monarhul spaniol ar fi fost determinat sa abdice de situatia printului Charles, care la 65 de ani este cel mai batran mostenitor la tronul britanic din ultimii 300 de ani, anunta The Telegraph.

Duminica, regele Juan Carlos le-a spus apropiatilor sai ca a simtit ca este bine sa predea tronul cand mostenitorul sau, printul Felipe, este inca tanar.

Cine este Felipe, viitorul rege spaniol - un print modern pentru Spania secolului XXI

"Nu vreau ca fiul meu sa imbatraneasca asteptand, asa cum se intampla in cazul printului Charles", a spus regele

Regele Juan Carlos al Spaniei abdica

Regele Juan Carlos a luat aceasta decizie la cea de-a 75-a aniversare a sa, in luna ianuarie 2013, au declarat membrii staf-ului sau.

Proteste in Spania in urma anuntului abdicarii regelui

Pe de alta parte insa, odata cu anuntul abdicarii regelui Spaniei, in aceasta tara au izbucnit o serie de proteste prin intermediul carora se cerea organizarea unui referendum axat pe viitorul monarhiei.

Sute de spanioli au protestat si sambata in Puerta de Sol din Madrid, cerand organizarea unui referendum in urma caruia sa fie inlaturata monarhia, o institutie pe care nu o mai considera actuala, anunta RT.

Regele Juan Carlos abdica: Spaniolii nu mai vor monarhie - proteste masive pentru referendum (Video)

De asemenea, proteste similare au mai izbucnit si in alte 50 de orase din Spania. Protestatarii au fluturat steagul celei de-a doua republici spaniole si bannere pe care scriau: "Nu mai vrem regi! Referendum! Democratie reala fara regi!" si "Referendum pentru un proces constitutional".

Luni, atunci cand regele Juan Carlos si-a anuntat abdicarea, un protest spontan a izbucnit pe strazile din Madrid, fiind coordonat de miscarea anti-austeritate 15-M.

Protestatarii vor sa schimbe cursul istoriei, respectiv al zilei de 19 iunie, cand este programata incoronarea regelui Felipe. In Barcelona, protestatarii strigau: "Draga Felipe, nimeni nu te-a ales".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#abdicare rege Spania, #abdicare Juan Carlos, #declaratii abdicare Juan Carlos, #Juan Carlos printul Charles , #Spania
Comentarii
Poza MARINARULDEVEGHE
MARINARULDEVEGHE
rank 4