Cat a castigat regele Spaniei in 2011 - venituri publicate in premiera

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 17:44
2461 citiri
Cat a castigat regele Spaniei in 2011 - venituri publicate in premiera
Foto: El Pais

Casa Regala a Spaniei a facut publice, pentru prima data, veniturile si cheltuielile familiei regale.

Astfel, regele Juan Carlos castiga 292.000 de euro brut, in 2011, 140.519 euro drept venit personal, iar 151.233 de euro pentru reprezentare, relateaza El Pais.

Sveranul trebuie sa plateasca un impozit retinut la sursa de 40 la suta, potrivit secretarului general al Casei Regale, Alfonso Sanz.

Salariul monarhului, care nu plateste contributii de asigurari sociale, este de doua ori mai mare decat al printului Philip, care, timp de 10 ani, beneficiaza de un salariu de 70.295 de euro. In total, veniturile sale se ridica la 140.386 de euro pe an, la care se aplica un impozit retinut la sursa de 37 la suta.

Regina Sofia, printesa de Asturias si printesele nu au, totusi, stabilit un salariu, iar venitul lor depinde de suma acordata, in mod direct, de monarh. In 2011, cifra s-a ridicat la 375.000 de euro. Casa Regala nu a specificat modul de utilizare a banilor.

Veniturile familiei regale sunt controlate de catre un auditor de stat. Cheltuielile intregii familii regale reprezinta 9,65 la suta din bugetului Casei Regale ca institutie.

Cheltuielile pentru bunuri si servicii se ridica la 38,63 la suta din total.

Potrivit informatiilor furnizate de Casa Regala, 507 persoane lucreaza pentru Juan Carlos: 18 functionari, 350 de angajati, care sunt platiti de Casa Regala, si 139 de persoane, care sunt platite de Ministerul Presedintiei. 80 din aceste persoane sunt dedicate intretinerii casei, inclusiv gradinari si menajare, in timp ce 71 de persoane sunt angajate drept soferi.

Regele nu plateste facturi pentru electricitate sau gaze, un lucru aflat in responsabilitatea Patrimoniului National, ce detine toate resedintele familiei regale.

In total, Casa Regala a cheltuit 8,43 de milioane de euro, in 2011, fara a fi incluse, in aceasta suma, calatoriile, cheltuielile de securitate, protocol si intretinerea diferitelor locuinte, responsabilitati preluate de Ministerul de Externe, Presedintie si de Patrimoniul National.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#regele Juan Carlos, #venituri regele Spania, #cheltuieli Casa Regala Spania , #Spania
Comentarii