Soferul camionetei implicate in atentatul din Barcelona a fost identificat

Luni, 21 August 2017, ora 11:49
5035 citiri
Soferul camionetei implicate in atentatul din Barcelona a fost identificat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Soferul camionetei de culoare alba, care joia trecuta a intrat in plin in multimea de pietoni de pe bulevardul La Rambla, principala artera turistica din Barcelona, a fost identificat, a anuntat politia catalana intr-o postare pe Twitter.

Acesta a reusit sa fuga de la locul atentatului si este in continuare dat in urmarire, dar nu se stie daca se mai afla pe teritoriul Spaniei, conform portalului francez 20Minutes.

Chiar daca numele fugarului nu este mentionat in postarea politiei catalane, un responsabil al Ministerului de Interne din Catalonia, Joaquim Forn, a declarat la postul de radio local: "Totul duce la ideea ca Younes Abouyaaqoub se afla la volanul camionetei".

Conform Reuters, anchetatorii considera ca Younes Abouyaaqoub, un tanar de 22 de ani nascut in Maroc, se afla la volanul camionetei implicate in atacul din Barcelona. Se presupune ca el facea parte dintr-o retea de 12 persoane.

Politia cauta, de asemenea, o furgoneta alba Renault Kangoo care ar fi putut trece granita in Franta, indica portalul 20Minutes.

Acest marocan de 22 de ani, a carui fotografie a fost facuta publica, este cautat in toata tara si pe teritoriul Europei, fara ca politia sa poata spuna precis daca este sau nu in viata.

La cateva ore dupa atacul din Barcelona, un autoturism Audi A3 a intrat in plin intr-un grup de pietoni pe faleza din statiunea balneara Cambrils, situata la sud de capitala catalana. Unul din cei cinci ocupanti ai autoturismului - care aveau asupra lor centuri explozive false, un topor si cutite - a injunghiat apoi mortal o femeie. Toti cei cinci atacatori au fost ucisi de politie.

Autorii celor doua atentate, care au fost revendicate de Statul Islamic, faceau parte dintr-o celula jihadista de 12 persoane. Acestia se pregateau sa comita "in scurt timp unul sau mai multe atentate", dar planurile lor au fost date peste cap dupa o explozie accidentala care a distrus locuinta din Alcanar, 200 km sud-vest de Barcelona, de unde pregateau atacurile, potrivit sefului politiei catalane Josep Lluis Trapero.

Anchetatorii cred ca explozia i-a facut pe teroristi sa se grabeasca si sa recurga la vehicule in atentatele de la Barcelona si Cambrils.

Patru suspecti se aflau in custodia politiei luni. Dintre cei cinci atacatori ucisi la Cambrils, au fost identificati trei de nationalitate marocana. Alti trei suspecti: Younes Abouyaaqoub si doi indivizi ar fi putut deceda in explozia din Alcanar, conform AFP.

Mai multi membri ai celulei, intre care imamul Abdelbaki As Satty, locuiau la Ripoll, un orasel la poalele Muntilor Pirinei, la nord de Barcelona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#La Rambla atentat, #atentate Spania, #atentat Barcelona , #Spania