Soferul criminal de la Barcelona a fost ucis de politia spaniola

Luni, 21 August 2017, ora 18:51
20790 citiri
Soferul criminal de la Barcelona a fost ucis de politia spaniola
Foto: Twitter

Barbatul care a condus duba alba care a intrat in multime, joi seara, la Barcelona, a fost impuscat azi de politisti.

Initial, nu se stia daca acesta a fost impuscat sau arestat, ori daca a fost vorba si despre o alta persoana, insa autoritatile au confirmat oficial uciderea sa, dupa o ora de informatii contradictorii, transmite Russia Today.

Este vorba despre Younes Abouyaaqoub, de 22 de ani, identificat anterior ca fiind soferul furgonetei care a intrat in trecatori pe La Rambla, arata The Telegraph.

Potrivit presei spaniole, in momentul in care ar fi fost gasit, suspectul purta o centura cu explozibil, insa se pare ca era falsa.

Ulterior, seful politiei din Catalonia, Josep Lluis Trapero, a confirmat uciderea sa si a spus ca fortele de ordine au fost alertate dupa ce o femeie l-a vazut pe suspect intr-o vie din Subirats, o localitate din apropierea Barcelonei.

"Doi agenti ai Comisariatului Sant Sadurni au vazut o persoana in apropiere de una dintre viile dintre Sant Sadurni si Subirats (...). Aceasta persoana purta o camasa, o jacheta, a deschis-o si a spus 'Allah este mare'. Ofiterii au vazut ca purta o centura ce putea fi cu explozibili si atunci au facut uz de arma de foc", a spus seful politiei, potrivit News.ro.

Anterior, informatii citate de Daily Mirror aratau ca soferul furgonetei ar fi fost arestat, in timp ce un alt barbat ar fi fost cel care ar fi purtat centura si ar fi fost impuscat mortal, intr-o operatiune ce s-a petrecut in Subirats.

Amintim ca joi seara, dupa ce furgoneta a intrat in trecatori, din masina a coborat un barbat care a reusit sa fuga pe jos. De altfel, imagini filmate de camerele de supraveghere par sa-l arate indepartandu-se prin piata La Boqueria, mai arata cotidianul britanic.

Ministrul regional de Interne, Joaquin Form, a declarat pentru un post de radio local ca "totul indica" faptul ca Abouyaaqoub, un marocan din orasul Ripoll, era soferul furgonetei.

Dupa atac, a fost lansata o ampla operatiune in nordul Cataloniei si mai ales de-a lungul granitei cu Franta, pentru gasirea sa, mai ales ca nu existau dovezi ca acesta ar fi parasit regiunea.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#sofer furgoneta impuscat mortal, #sofer furgoneta ucis, #sofer duba Barcelona impuscat, #sofer duba La Rambla impuscat, #sofer atentat Barcelona impuscat , #Spania