Spania e parjolita de incendii: Peste 1.000 de ha de padure au ars in doua zile, sute de persoane au fost evacuate

Sambata, 29 Iulie 2017, ora 19:25
3365 citiri
Spania e parjolita de incendii: Peste 1.000 de ha de padure au ars in doua zile, sute de persoane au fost evacuate
Foto: Arhiva Hepta.ro

Dupa Franta, Italia si Portugalia, a venit si randul Spaniei sa se lupte cu incendiile de vegetatie. 20 de elicoptere au revarsat apa ore in sir peste padurile incinse de canicula care a maturat sudul Europei in ultima perioada.

Circa 300 de persoane au fost evacuate in Yeste, sudul Spaniei, dupa ce mai bine de 1.000 de ha de vegetatie au fost parjolite de incendii in doar doua zile, a anuntat un purtator de cuvant al autoritatilor locale, citat de AFP.

Oficialul a mai precizat ca focul inca nu este tinut sub control, cu toate ca pompierii s-au luptat cu el zi si noapte, incercand sa opreasca macar raspandirea lui, daca nu sa il stinga definitiv.

Incendiul masiv a izbucnit joi dimineata, inscriindu-se intr-o serie mai lunga de asemenea evenimente cu care s-a confruntat sudul Europei in aceasta vara fierbinte si secetoasa, in care padurile au fost extrem de vulnerabile, informeaza sursa citata.

Franta vecina s-a luptat indarjit cu flacarile chiar in apropierea celebrei Coaste de Azur, plina de turisti in aceasta perioada a anului. Peste 10.000 de persoane au fost evacuate, insa acum situatia este sub control, potrivit autoritatilor franceze.

Si in Portugalia, focul a maturat suprafete mari de padure si de teren, facand peste 60 de victime si taind in unele locuri legaturile rutiere cu centrul tarii.

#incendii vegetatie Spania , #Spania
Comentarii