Spania limiteaza circulatia in mai multe regiuni pentru a evita un al treilea val al pandemiei

Duminica, 03 Ianuarie 2021, ora 13:45
2034 citiri
Spania limiteaza circulatia in mai multe regiuni pentru a evita un al treilea val al pandemiei
Foto: Pixabay (Arhiva )

Mai multe regiuni spaniole, inclusiv Madrid, vor inaspri incepand de luni restrictiile de circulatie aflate in vigoare pentru a incerca sa evite un al treilea val al pandemiei dupa sarbatorile de Craciun, informeaza EFE.

De la inceputul crizei sanitare, Spania a inregistrat 1.928.265 de imbolnaviri si 50.837 de decese, potrivit ultimelor cifre furnizate joi de Ministerul Sanatatii, iar datele comunicate de autoritatile regionale in ultimele 48 de ore prevad o puternica crestere a cazurilor si deceselor pentru saptamana viitoare.

In Madrid, mai mult de jumatate de milion de cetateni din 18 zone sanitare (capitala spaniola este impartita in asa numite zone administrative sanitare - 286 de astfel de zone) si cinci municipii ale comunitatii autonome nu vor putea intra si iesi din aceste zone incepand de luni decat cu motive justificate.

Decizia a fost anuntata sambata intr-o conferinta de presa de ministrul sanatatii al Comunitatii din Madrid, Enrique Ruiz Escudero, care a solicitat o monitorizare mai puternica a respectarii masurilor stipulate.

Oficialul a prezis o crestere a incidentei imbolnavirilor, situata acum la 369 de cazuri la 100.000 de locuitori (peste 250 este considerat cu risc ridicat), ca urmare a evenimentelor ocazionate de sarbatoarea Craciunului, desi a considerat prematur sa se vorbeasca despre un nou val de COVID.

In Spania au avut loc petreceri rave care s-au intins pentru mai mult de 40 de ore si au atras sute de petrecareti in pofida pandemiei.

Autoritatile sanitare din Madrid au confirmat sambata si noua cazuri pozitive ale tulpinii britanice a coronavirusului in regiune, in timp ce alte 30 sunt in studiu.

In Andaluzia (sud), unde au fost inregistrate 1.237 de cazuri noi de COVID in ultimele 24 de ore, guvernul regional a ordonat inchiderea a opt municipalitati care se invecineaza cu Gibraltar, dupa ce executivul coloniei britanice a anuntat carantinarea totala timp de 14 zile a intregii sale populatii. Decizia se datoreaza cresterii "ingrijoratoare" a infectiilor cu coronavirus din ultimele zile, 172 de vineri, dupa cum a explicat intr-o declaratie ministrul-sef al Gibraltarului, Fabian Picardo.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#spania covid, #Spania coronavirus, #spania restrcitii , #Spania