Spania: Pompierii protesteaza in fundul gol

Autor: Ana Ilie
Vineri, 20 Iulie 2012, ora 22:37
2003 citiri
Spania: Pompierii protesteaza in fundul gol

Opt pompieri spanioli au pozat nud, joi, in semn de protest fata de noile masuri de austeritate care includ taieri in sectorul public si mariri de taxe.

Sedinta foto a fost regizata minut cu minut: pompierii au iesit unul cate unul din statia de pompieri, purtand doar casca si bocanci, aliniindu-se unul langa altul, cu spatele la jurnalisti, scrie AFP.

"Cu atat de multe taieri, am ramas goi", scrie pe un banner atarnat deasupra celor opt temerari.

"Opt pompieri care isi arata fundul valoreaza mai mult decat un protest pe strada impotriva taierilor", este de parere un coleg pompier. Pompierii di Mieres castiga intre 1.500 - 1550 de euro pe luna si au fost anuntati ca vor ramane fara bonusul de Craciun, printre alte masuri de austeritate.

In toata Spania sunt proteste de strada impotriva taierilor pe care guvernul lui Mariano Rajoy intentioneaza sa le opereze. Functionarii publici maniosi au blocat traficul in mai multe puncte importante din Capitala, taind cauciucurile a zeci de masini de politie.

Ministrul de Finante, Cristobal Montoro, care a avertizat, miercuri, ca nu sunt bani pentru salariile functionarilor publici, a precizat ca Spania nu se mai poate afunda in datorii. O dovada a problemelor serioase pe care le infrunta economia spaniola este si dobanda la care s-a imprumutat de pe piata - 6,459% pentru obligatiunile de cinci ani si 7% pentru obligatiunile de zece ani, in conditiile in care Franta a platit 1% pentru obligatiunile de cinci ani.

In acelasi timp, somajul a ajuns la nivelul de 24%. Planul de salvare a bancilor spaniole a fost aprobat de catre parlamentul german. Ministrul german de Finante a subliniat ca Spania va avea nevoie de 300 de miliarde de euro, fonduri europene de refinantare, pana in 2014, daca nu va reusi sa se mai imprumute de pe piata.

De la anuntarea masurii votate miercuri in Parlament, spaniolii demonstreaza furiosi in strada, intrucat masurile de austeritate vor lovi serios stilul de viata - eliminand, printre altele, bonusurile de Craciun pentru functionarii publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Spania protest pompieri goi, #Spania protest fundul gol , #Spania