Ziare.com

Spania vrea sa isi schimbe fusul orar, pentru a creste productivitatea muncii

de Diana Toea
Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 18:28

   

Spania vrea sa isi schimbe fusul orar, pentru a creste productivitatea muncii
Deputatii spanioli intentioneaza sa schimbe fusul orar al tarii pentru a creste productivitatea, dupa ce un studiu a aratat ca acest lucru ar imbunatati obiceiurile de alimentatie, somn si munca.

Un document al Comisie Parlamentare precizeaza ca "Spania, de mai bine de 71 de ani, nu s-a aflat in fusul orar potrivit", relateaza BBC.

In 1942, dictatorul spaniol General Franco a schimbat fusul orar al Spaniei dupa cel al Europei Centrale, pentru a se sincroniza cu Germania nazista. Studiul realizat recent sustine ca Spania ar trebui sa aiba acelasi fus orar ca al Marii Britanii sau Portugaliei.

Samoa face un salt in timp: Da ceasul inainte cu o zi

"Dormim cu aproape o ora mai putin decat recomanda Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acest lucru are efecte negative asupra productivitatii, cum ar fi absenteism, stres, accidente si rata ridicata a abandonului scolar", au afirmat membrii comisiei.

Ei mai spun ca, din cauza faptului ca urmeaza "o ora gresita", spaniolii au tendinta sa manance, sa plece de la serviciu si sa se culce mai tarziu decat tarile vecine.
"Programul nostru este determinat mai mult de soare decat de ceas. Luam pranzul la 13.00 si cina la 20.00, potrivit soarelui, insa ceasul arata orele 15.00 si 22.00", se arata in documentul deputatilor.

Acesta mai arata ca daca ceasul va fi dat inapoi cu o ora ar aduce Spania "in linie cu Europa in mai multe aspecte, foarte diferite in prezent".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor