Tragedie feroviara in Spania: Mecanicul, acuzat de ucidere din culpa (Video)

Sambata, 27 Iulie 2013, ora 19:55
1262 citiri
Tragedie feroviara in Spania: Mecanicul, acuzat de ucidere din culpa (Video)
Foto: nydailynews.com

Mecanicul de locomotiva care a provocat tragedia feroviara din Santiago de Compostela, in nordul Spaniei, in urma careia 78 de persoane au murit, a fost acuzat, sambata, de ucidere de culpa.

Francisco Garzon, in varsta de 52 de ani, a fost externat din spital, insa va ramane in custodia politiei pana cand va fi prezentat in fata unei instante, pentru a fi audiat in legatura cu motivul pentru care trenul a deraiat, transmite Business Insider.

Tragedie feroviara in Spania: Mecanicul refuza sa vorbeasca cu politia

"Acesta a fost arestat, fiind acuzat de omucidere prin imprudenta", a declarat Jorge Fernandez Diaz, ministrul spaniol de Interne. Politistii anuntasera inca de joi, cand Garzon a fost arestat, ca barbatul este suspectat de imprudenta, deoarece se pare ca nu a reusit sa franeze la timp, conducand trenul cu 190 de kilometri la ora pe un tronson unde viteza era limitata la 80 de kilometri la ora.

Mecanicul trenului a refuzat, vineri, sa raspunda la intrebarile anchetatorilor care doreau sa il interogheze la spital, a anuntat politia locala. De asemenea, politistii din Galicia au precizat ca barbatul, "ranit usor si internat in spital", a fost retinut cu o seara inainte si arestat pentru imprudenta si infractiuni legate de accident.

Tragedie feroviara in Spania: Vinovatul a fost retinut

Trenul din directia Madrid a deraiat, miercuri seara, la patru kilometri de gara Santiago de Compostela, in timp ce intra intr-o curba periculoasa. Ancheta pare sa se orienteze spre proasta functionare a sistemului de siguranta a cailor ferate combinata cu viteza excesiva.

Trenul circula pe o linie de mare viteza care, in acel loc, nu era echipata cu un sistem de control automat al vitezei. In urma producerii accidentului, 78 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 178 au fost ranite.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#mecanic tren Spania ucidere culpa, #mecanic tren Spania omucidere imprudenta, #mecanic tren Spania arestat, #tragedie tren Spania , #Spania