Alegeri anticipate: Slovenii au de ales intre un corupt condamnat si un profesor de drept fara experienta

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 12:24

   

Alegeri anticipate: Slovenii au de ales intre un corupt condamnat si un profesor de drept fara experienta
Slovenii sunt chemati duminica la urne pentru alegeri legislative anticipate, care ar putea accentua instabilitatea in aceasta tara mica din zona euro ce s-a aflat aproape de faliment la sfarsitul lui 2013.

Fapt neobisnuit, acest al doilea scrutin anticipat in mai putin de trei ani va avea loc in plina vacanta de vara, ceea ce risca sa afecteze rata de participare la vot.

In plus, unul dintre candidati, fostul premier conservator, Janez Jansa, ispaseste in prezent o pedeapsa cu inchisoarea pentru coruptie, iar favoritul in alegeri, Miro Cerar, este profesor de drept si face primii pasi pe scena politica.

Premierul in exercitiu, Alenka Bratusek, de centru-stanga, a pledat pentru organizarea cat mai curand posibil a acestui scrutin, care ar urma sa favorizeze, inca din septembrie, formarea unui guvern capabil sa continue reformele incepute, inclusiv nepopularele privatizari destinate reducerii datoriilor.


Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Asa va fi si in RO: un candidat fost premier plagiator in puscarie
pentru lovitura de sta, potlogarii repetate si incompetenta criminala, si un alt candidat, un pic mototol, fara experienta, dar care ar putea sa se intretina cu doamna Merkel fara traducator :)))
(Remarca: al doilea candidat ... poate fi mai multi, nu numai ala la care va ganditi :) Cu exceptia lui Antonescu, care nici romaneste nu vorbeste bine...
GasProm
rank 3
Bah tu ai o fixa, una da' bine ancorata
Spune bah DIRECT ce candidat ar satisface maretzele tale asteptari..
Unul gudurau pro-amerloc pana-n panzele albe (basca comision), sau unul direct din semintzia lui Bibi, cum s-au procopsit aia-n Kiev cu asa un exemplar?
Bah mai taca-tzi plisku, daca n-ai solutzii inteligente, mukles
GasProm
rank 3
fara experienta
DE CARE experientza se cere? :-))
Parca George Washington taare multa experEntzie o avut, cand il facura aia prezident.
"Experientza" -auzi la ei! Da mah, experientza d'aia, ca Tzapu, de care crezura romanii ca va face si va drege si cand colo.. tot d'ala "experimentat stil Iliescu" s-a dovedit
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor