Arme top secret ale URSS ce au ingrozit Serviciile Secrete din SUA (Galerie foto)

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 20:03
10112 citiri
Arme top secret ale URSS ce au ingrozit Serviciile Secrete din SUA (Galerie foto)
Foto: Gizmodo

In timpul Razboiului Rece, agentiile secrete de informatii ale Statelor Unite au lucrat non-stop pentru a descoperi amenintarile armelor de top ale Uniunii Sovietice. Informatiile culese de Agentia de informatii de aparare erau secrete si au fost considerate materiale clasificate.

Intre anii 1965 si 1989, lucratorii DIA au realizat mai mult de 1.000 de desene ale armelor sovietice, adevarate amenintari la adresa Statelor Unite, potrivit Gizmodo.

Va prezentam cele mai importante arme sovietice, descoperite de agentiile de informatii ale Statelor Unite.

Arme strategice spatiale

Doar pentru ca sovieticii s-au opus in mod public Initiativei strategice de aparare a presedintelui american, Ronald Reagan, asa-numitul program "Star Wars", asta nu inseamna ca ei nu au desfasurat propria lor versiune. Armele sovietice au inclus un scut spatial impotriva rachetelor balistice.

Fascicul de particule spatial

Sovieticii au explorat ideea realizarii unui satelit-ucigas inarmat cu un fascicul de particule, cinetice si bazat de arme laser.

Elicopterul de asalt Mi-24

Elicopterele de atac Mi-24 sunt inspaimantatoare, mai ales atunci cand sunt echipate cu arme chimice, ele putand actiona atat de campurile de lupta, cat si in zona metropolitana.

Statia si naveta spatiala

URSS-ul a planificat sa construiasca o statie spatiala permanenta pe orbita Pamantului si o naveta reutilizabila.

Avionul ekranoplan

Sovieticii au conceput un avion denumit ekranoplan, un fel de hidroavion, care era echipat cu zece motoare cu reactie si putea zbura pe apa sau deasupra acesteia.

Baza de submarine

Cercul Arctic a fost locul in care s-au desfasurat batalii strategice intre Est si Vest, in timpul Razboiului Rece. La un moment dat, URSS-ul a considerat ca aducerea submarinelor din clasa Typhoon si Delta IV, dotate cu rachete balistice, in aceasta zona este oportuna.

Lasere terestre

In anii '80, programul strategic de aparare al Uniunii Sovietice a investit masiv in lasere de la sol, capabile sa ajunga pana la sateliti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#arme secrete Uniunea Sovietica, #arme top secret URSS, #amenintari arme top URSS, #arme sovietice amenintari SUA , #stiri Europa