Atac armat intr-un restaurant din Cehia: 9 morti - Cel care a deschis focul isi anuntase intentiile UPDATE

Marti, 24 Februarie 2015, ora 16:54
8008 citiri
Atac armat intr-un restaurant din Cehia: 9 morti - Cel care a deschis focul isi anuntase intentiile UPDATE
Foto: Mirror

Un barbat a deschis focul intr-un restaurant din orasul Uherske Brod (la 300 de km de Praga), din estul Cehiei, impuscand mortal noua persoane.

Potrivit primarului orasului, Patrik Kuncar, in atac a mai fost ranita si o femeie, informeaza Press TV. BBC relateaza ca ar fi vorba despre cel putin opt victime.

Televiziunea nationala din Cehia anunta ca atacatorul a murit, fapt confirmat si de ministrul ceh de Interne, informeaza Russia Today.

Comform acesteia, atacatorul a inceput sa traga la nimereala, dupa ce a intrat intr-un pub numit "Druzhba", avand in maini doua arme si mai multe pachete cu mancare. Un martor, care era la toaleta in momentul atacului, sustine ca in local se aflau circa 20 de persoane.

Zona a fost incercuita, iar traficul a fost deviat de politisti.

Foto: BBC

Un purtator de cuvant al politiei a confirmat atacul, insa nu a dat pentru moment alte detalii. Cei aflati la fata locului au inceput deja sa posteze pe retelele sociale fotografii cu zona imprejmuita.

Conform Mirror, atacatorul, care a fost ucis de politisti, avea peste 60 de ani. In plus, se pare ca acesta suferea de boli mintale.

Incidentul a avut loc dupa pranz, iar presa locala relateaza ca barbatul ar fi chemat un post de televiziune inainte de a deschide focul. Conform BBC, acesta era un localnic. Motivul pentru care a deschis focul nu este cunoscut inca.

Atac armat la Copenhaga: Fotografia si semnalmentele suspectului

Doua atacuri armate cu victime au avut loc la jumatatea lui februarie in Danemarca, unul asupra unei cafenele, iar un altul aproape de o sinagoga. La inceputul acestui an, 12 persoane au fost ucise intr-un atac in redactia Charlie Hebdo. In paginile publicatiei aparusera caricaturi cu profetul Mahomed.

Caricaturisti ucisi in atacul de la Charlie Hebdo, inmormantati

Update: Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a transmis condoleantele sale familiilor indoliate, afirmand, prin intermediul unui comunicat: "La fel ca majoritatea oamenilor, sunt socat de tragicul atac". Acesta se afla in prezent intr-o vizita in Coreea de Sud.

Si Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, a postat pe Twitter un mesaj legat de cele intamplate, calificand tragedia de marti "un act de o violenta ce nu poate fi exprimata in cuvinte". Acesta s-a declarat "terifiat" de atac, afirmand ca este alaturi de victime si de poporul ceh.

Marti seara a iesit la iveala faptul ca persoana care a deschis focul, "instabila mintal", vorbise la telefon cu un jurnalist al TV Prima cu putin timp inainte de a deschide focul, anuntandu-si intentiile.

In timpul convorbirii, acesta s-a plans ca a fost "ranit" de multe persoane, dar ca autoritatile nu l-au ajutat, motiv pentru care, spunea el, "Voi avea grija singur de mine". Imediat dupa aceea a inchis.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#atac restaurant Cehia morti, #atac local Cehia morti, #impuscaturi restaurant Cehia morti , #stiri Europa