Belgia interzice "turismul de o zi" in mai multe statiuni de pe litoral, in urma unor incidente cauzate de nerespectarea masurilor anti- COVID

Duminica, 09 August 2020, ora 18:38
2937 citiri
Belgia interzice "turismul de o zi" in mai multe statiuni de pe litoral, in urma unor incidente cauzate de nerespectarea masurilor anti- COVID
Foto: Pixabay (Arhiva)

Mai multe orase si statiuni balneare flamande de pe litoralul Belgiei au anuntat duminica interzicerea accesului turistilor de o zi pe perioada valului de canicula in urma unor incidente cauzate de nerespectarea masurilor impotriva pandemiei de COVID-19, informeaza AFP.

Comunele Knokke-Heist si Blankenberge au luat aceasta decizia pentru a "garanta securitatea publica", au precizat edilii.

Mai multe persoane au fost arestate sambata la Blankenberge dupa izbucnirea unui conflict intre grupuri de turisti pe plaja.

Un grup de tineri a fost somat sa plece de pe plaja dupa ce a refuzat sa respecte masurile de securitate impuse pentru stavilirea pandemiei. Turistii au protestat violent fiind necesara interventia politiei.

In imaginile filmate de martori aflati la fata locului si difuzate pe retelele de socializare se poate vedea cu tinerii arunca umbrele in politistii aflati pe plaja.

Persoanelor violente arestate li s-a interzis sa ramana cazati in localitate, iar turismul de o zi a fost interzis. "Avem nevoie de o pauza", a explicat primarul orasului, Daphne Dumery.

"Oricine vine la Blankenberge trebuie sa aiba un motiv valabil pentru a i se permite accesul. Prin aceasta masura, incercam sa restabilim calmul", a subliniat aceasta.

Comuna Knokke a adoptat o masura similara in urma a "zeci de incidente, atat pe timpul zilei, cat si noaptea", se mai explica in comunicat.

Consiliul comunal a considerat in aceasta situatie "ca este obligatia sa sa ia masuri drastice. Pentru a garanta securitatea publica, turistii de o zi nu vor mai putea intra" in statiunea balneara.

Puncte de control vor fi instalate incepand de duminica la intrarea in comuna, iar cei care sosesc trebuie sa detina o "dovada" justificativa: locuiesc in oras, sunt cazati la o unitate sau hotel, muncesc in oras.

"Toate vehiculele vor fi verificate. Oricine nu are un motiv intemeiat pentru a fi la Knokke va trebui sa faca imediat cale intoarsa", au avertizat autoritatile.

Societatea feroviara franceza SNCB a comunicat pasagerilor trenurilor care merg spre coasta belgiana masurile adoptate de autoritatile din Blankenberge si Knokke pentru "a verifica daca destinatia lor e autorizata".

Belgienii au pornit in numar mare sambata spre regiunea de coasta in cautarea unor locuri mai racoroase dupa ce temperaturile au trecut de 35 de grade Celsius.

Orasul Ostende alaturi de alte doua orase balneare au solicitat SNCB sa nu mai programeze trenuri suplimentare catre litoral.

"Sambata, trenurile au ajuns pe coasta pline la o capacitate de 115%. Este iresponsabil", a protestat guvernatorul provinciei intr-un comunicat.

"Politia va supraveghea in mod strict toate orasele costiere pentru a se asigura ca acestea respecta toate directivele. Contravenientii vor fi pedepsiti sever", a avertizat acesta.

Belgia se confrunta de sambata cu un val de canicula prognozata pentru mai multe zile, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#belgia turism, #belgia plaja, #belgia bataie, #belgia statiuni , #stiri Europa