Cele mai scumpe trei orase din Europa pentru angajatii straini

Duminica, 30 Iunie 2019, ora 14:44
7007 citiri
Cele mai scumpe trei orase din Europa pentru angajatii straini
Foto: Facebook Zurich

Cele cele mai scumpe trei orase din Europa pentru angajatii straini sunt toate in Elvetia - Zurich, Berna si Geneva -, potrivit unui nou sondaj realizat de compania de consultanta Mercer, scrie publicatia TheLocal.ch.

Zurich a ajuns pe locul al cincilea in ancheta anuala privind "Costul de trai", realizata de firma de consultanta Mercer.

Hong Kong a fost ales in fruntea clasamentului, Tokyo vine pe locul al doilea, iar Singapore pe locul trei, in timp ce capitala coreeana Seul e pe locul patru, ceea ce inseamna ca Zurich este locul cel mai scump din Europa pentru muncitorii straini.

Intre timp, alte doua orase elvetiene - Berna, care se situeaza pe locul 12, si Geneva (pe locul 13) - au ocupat al doilea si respectiv al treilea loc din Europa pentru angajatii detasati in strainatate.

Sondajul, realizat de gigantul american Mercer, este destinat sa ajute companiile multinationale si guvernele sa stabileasca indemnizatiile de compensare pentru angajatii lor expatriati.

Editia din 2019 a analizat 209 de orase la nivel mondial, comparand preturile a peste 200 de articole, inclusiv cazare, transport, imbracaminte, produse alimentare, bunuri de uz casnic si recreere si divertisment.

Topul clasamentului din acest an a fost dominat de orasele asiatice, in timp ce orasele europene au cazut in lista, deoarece monedele europene s-au devalorizat fata de dolarul american, arata firma de consultanta.

Parisul a scazut cu 13 locuri pana pe pozitia 47, in timp ce Berlinul a scazut cu 10, la 81. Londra a coborat patru locuri, pana pe 23.

In timp ce Elvetia ramane costisitoare pentru lucratorii straini, avantajul este ca si salariile sunt ridicate. Noile cifre publicate saptamana aceasta arata ca salariul mediu pentru directorii cu norma intreaga si managerii de varf din Elvetia in 2018 era de 119.000 de franci elvetieni (107.000 de euro) .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cele mai scumpe orase angajati Europa , #stiri Europa
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
"Cele cele mai scumpe trei orase din Europa pentru angajatii straini