Biserica Angliei lucreaza din greu pentru o amprenta de carbon net-zero, pana in 2030

Sambata, 11 Iulie 2020, ora 05:45
3757 citiri
Biserica Angliei lucreaza din greu pentru o amprenta de carbon net-zero, pana in 2030
Foto: Pixabay

Catedrala medievala din Salisbury este dotata cu 93 de panouri solare pentru a-si reduce amprenta de carbon cu aproape 12 tone pe an.

Catedrala din Salisbury a instalat 93 de panouri solare pe acoperisul sau, in scopul de a deveni neutra ca amprenta de carbon, in urmatorul deceniu, noteaza Daily Mail.

Panourile vor furniza catedralei 33.708 kilowati de energie curata si vor reduce amprenta sa de carbon cu 11,7 tone (11.764 kg) pe an.

Instalarea panourilor este doar unul dintre pasii catre obiectivul pe care catedrala si l-a propus pana in 2030.

Catedrala Salisbury are in vedere si alte initiative de mediu, care includ utilizarea energiei tarifare ecologice si instalarea iluminatului LED.

Eforturile fac parte dintr-o misiune mai larga a Bisericii Angliei de a compensa emisiile de carbon pana la sfarsitul deceniului.

Reverendul Nicholas Holtam, episcopul de Salisbury, a asistat la instalarea celor 93 de oanouri, de pe acoperisul inalt de 10 metri, al claustrului de sud al catedralei.

"Biserica Angliei lucreaza din greu pentru o amprenta de carbon net-zero pana in 2030. Fiind episcop al Bisericii Angliei pentru mediul inconjurator, ma bucur ca Catedrala din Salisbury aduce o contributie efectiva in acest sens. Cu scopuri clare si parteneriate utile, chiar si cladirile iconice pot face diferenta catre sustenabilitate", a spus episcopul.

Episcopul a semnat recent o scrisoare catre guvern, prin care a cerut ca mediul sa faca parte din planurile acestuia post-Covid-19.

Proiectul solar este in curs de dezvoltare inca din 2017, cand Salisbury Community Energy a inceput discutiile cu administratia catedralei, despre o posibila colaborare.

Panourile sunt detinute de un colectiv de mici investitori locali care doresc sa incurajeze generarea de energie regenerabila.

Episcopul de Salisbury spune ca lumea este "in punctul de dinainte de a face modificarile necesare pentru a evita daunele ireversibile pentru viata pe Pamant".

"Acest lucru va necesita actiune la toate nivelurile, de la nivel global la personal, iar noi, in comunitatea Catedralei din Salisbury, suntem nerabdatori sa jucam integral."

Biserica Angliei a dezvaluit deja ca doreste sa devina neutra in aprenta de carbon pana in anul 2030, facand ajustari la 40.000 de cladiri.

Metodele pentru a transforma asta in realitate includ si inlocuirea incalzirii centrale cu perne incalzite.

Eforturile se vor concentra mai mult pe confortul utilizatorilor bisericii, mai degraba decat pe incalzirea aerului din jur si, prin urmare, se vor reduce pierderile de caldura.

Biserica Angliei doreste, de asemenea, sa isi schimbe sistemele de incalzire departe de petrol si gaze, sa instaleze iluminat eficient din punct de vedere energetic, sa planteze mai multe livezi pe terenurile ei, sa descurajeze episcopii sa zboare cu avionul si sa genereze propria energie electrica din surse regenerabile "acolo unde este cazul".

"Este datoria noastra sacra de a proteja lumea naturala care ni s-a daruit atat de generos", a spus arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

"Fara o actiune rapida si decisiva, consecintele schimbarilor climatice vor fi devastatoare."

Biserica a mai spus ca "trebuie sa creeze constientizare ecologica" in tot ceea ce face, deoarece "grija pentru creatie face parte din misiunea ei".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#catedrala Salisbury, #catedrala, #anglia, #Biserica Angliei, #episcop, #energie, #energie regenerabila, #energie verde, #amprenta carbon, #panouri solare , #stiri Europa