Elevii din Belgia se intorc la scoala: "Revenirea in colectivitate este un risc ce merita asumat"

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 09:00
2330 citiri
Elevii din Belgia se intorc la scoala: "Revenirea in colectivitate este un risc ce merita asumat"
FOTO Pixabay

Elevii dein Belgia revin la scoala luni, 16 noiembrie, dupa o vacanta de toamna prelungita in care expertii epidemiologi spera sa fi rupt lantul infectiilor, dupa ce ultimele saptamani de scoala au adus un numar important de cazuri atat in randul elevilor, cat si in randul profesorilor, arata Ziarul de Belgia.

Potrivit sursei citate, ambele ministere ale Educatiei, atat cel neerlandofon, cat si cel francofon, au confirmat in timpul saptamanii ca toti copiii pana la 14 ani vor reveni in clase cu prezenta 100%, in timp ce adolescentii din clasele superioare ale ciclului secundar vor invata in sistem hibrid: 50% la scoala, 50% online.

Premierul Alexander De Croo a subliniat, intr-un comunicat de presa dupa reuniunea guvernelor regionale cu cel federal de vineri, 13 noiembrie, ca reluarea scolii este unul din marile teste ale acestei perioade. Toate restrictiile raman in vigoare pentru cel putin inca doua saptamani pentru ca elevii sa poata sa mearga la scoala.

Revenirea in colectivitate este un risc ce merita asumat, spune purtatorul de cuvant interfederal pentru criza Covid-19, Yves Van Laethem, potrivit Ziarul de Belgia.

Sursa citata mai arata ca pentru scolile neerlandofone, ministrul Educatiei, Ben Weyts a anuntat ca sunt disponibile un milion de teste rapide pentru depistarea focarelor de infectie. Testarile vor fi facute prin intermediul reprezentantilor centrelor medicale din scoli. Weyts nu este de acord cu masca obligatorie sub varsta de 12 ani.

Sambata, medicul Pierre Smeesters, seful Sectiei de boli infectioase a Spitalului de Copii "Reine Fabiola", a comentat pentru RTBF ca "masca la 6 ani este o masura proasta": "Pentru copiii intre 6-12 ani nu exista semnalele unei transmisii virale semnificative. Eficienta mastii pe acest tronson de varsta nu este demonstrata. Nu exista motiv obiectiv de a impune masca la aceaste varste, ba dimpotriva exista date care arata ca este dificil pentru acesti copii mici sa poarte masca."

Ministrul francofon al Educatiei, Caroline Desir, a insistat asupra importantei mentinerii lectiilor in clasa: "Elevii au nevoie de prezenta la scoala pentru a mentine relatia cu profesorii lor".

Orban: Adolescentii sunt ''raspandaci'' de virus. Nu la scoala se infecteaza

Ludovic Orban, declaratii contradictorii cu privire la inchiderea scolilor si mentinerea after school-urilor deschise: "Nu prezenta la scoala pune probleme de infectare"

Belgia, adversara României la Euro 2024, a făcut un meci mare pe Wembley, contra Angliei. Jucătorul care a strălucit
Belgia, adversara României la Euro 2024, a făcut un meci mare pe Wembley, contra Angliei. Jucătorul care a strălucit
Reprezentativa Belgiei, adversara României la Euro 2024, a remizat cu Anglia, scor 2-2, într-un meci amical disputat, marţi, pe Wembley. Pentru Anglia au marcat Toney (17-penalti) şi...
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învățătoarea din Constanța care își jignește elevii făcându-i ”tâmpiți”, ”urâți”, nesimțiți” a demisionat. Poliția a deschis o anchetă
Învăţătoarea din Constanţa înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi, și-a dat demisia. Poliția a început o anchetă pentru purtare...
#Belgia, #covid, #coronavirus, #scoala, #online , #stiri Europa
Comentarii
P
programmer2
rank 1